6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
franciaországkosárlabdakosárlabda vb selejtezőmagyar kosárlabda válogatottMAGYARORSZÁGSport

39-2-es rohanással intézte el a kosárválogatottat Franciaország

A következő szakaszba már továbbjutott magyar férfi kosárlabda-válogatott 81-40-re kikapott hétfőn Franciaországban a világbajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese pénteken a portugálok 69-68-as budapesti legyőzésével már bebiztosította, hogy ott lesz a kvalifikáció folytatásában is. A tét nélküli zárómeccsnek magyar szempontból az előélete is igen kalandosra sikerült:

az európai repülőtereken tapasztalható káosz miatt nem tudott vasárnap elutazni a csapat, és csak hétfőn szállt fel az Amszterdamba, majd Nantes-ba tartó járatára, így a magyarok csak néhány órával a kezdés előtt estek be a csarnokba.

Mindezek után az olimpiai ezüstérmes franciák 7-2-vel kezdtek Mouilleron-Le-Captifban. Egy ideig a második negyedben is sikerült 5-6 ponton tartani a hátrányt, de ezután óriási mélyrepülés következett. Térfélcsere után ugyanis egy 17-0-ás rohammal kezdtek a házigazdák – akik összesítve 30-25 után már 26-0-ás sorozatnál tartottak –, és 58-27-nél már eldőlt a mérkőzés. A harmadik negyed eredménye 29-2 lett, összességében pedig egy 39-2-es rohanást mutatott be a házigazda.

A hátralévő időben már csak a hazai siker mértéke volt kérdéses, és a franciák a papírformát igazolva végül fölényes győzelmet arattak.

A válogatott augusztusban, két mérkőzéssel kezdi meg a vb-selejtezősorozat második szakaszát.

E csoport, 6. forduló

Franciaország-Magyarország 81-40 (15-11, 24-14, 29-2, 13-13)
A magyar pontszerzők: Perl 7 pont, Vojvoda 7, Somogyi 6, Pongó 6, Hopkins 4, Filipovity 2, Golomán 2, Allen 2, Benke 2, Keller 2

The post 39-2-es rohanással intézte el a kosárválogatottat Franciaország first appeared on 24.hu.

Related posts

Courtney Love szerint Lily James szégyellhetné magát a Pamela Andersonról készülő sorozat miatt

MO.CO.HU

Látomás és valóság ér össze az éjszakában

MO.CO.HU

Erdő Péter az egymás iránti felelősségről, Ferenc pápa az apátiáról beszélt húsvéti üzenetében

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This