4.7 C
Budapest
November 28, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁG manhercz krisztián Sport vizes vb vizes vb 2022 vizes világbajnokság vízilabda vízilabda válogatott

Váratlanul sok gólt kapott, de csoportgyőztes a magyar pólóválogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott legyőzte Grúziát az utolsó csoportmeccsen, így továbbra is hibátlan a mérlege és ezzel megnyerte a csoportját, valamint egyből a világbajnoki negyeddöntőbe jutott.

Märcz Tamás csapata előbb a Montenegró elleni csoportrangadót nyerte meg, majd Brazíliát intézte el simán és Grúzia ellen is esélyesnek számított. A kapitány előzetesen úgy nyilatkozott, jobb is, hogy nem most találkozunk a csoport leggyengébb csapatával, arra viszont talán ő sem számított, hogy a szombati ellenfél 3-1-re is vezet az első negyedben.

Pedig ez volt az állás Saric találata után (közben ráadásul a kezdőkapust, Vogelt kellett szemsérülés miatt lecserélni), ám egyenlített a magyar válogatott, 3-3 után pedig már inkább a grúzok szaladtak az eredmény után. Bár a magabiztos vezetés megvolt, azért intő jel, hogy Grúzia is szép számmal szerzett gólokat.

Végül 18-14-re nyert Magyarország, az olasz-ausztrál párharc győztesével találkozik majd a magyar csapat a nyolc között június 29-én, szerdán. A négygólos Manhercz Krisztiánt választották a meccs emberének, rajta kívül még Zalánki Gergő jutott ennyi találatig a magyar csapatból.

A csoport, 3. forduló

Magyarország-Georgia 18-14 (3-3, 7-3, 4-5, 4-3)
gólszerzők: Manhercz, Zalánki 4-4, Vámos 3, Mezei 2, Pohl, Angyal, Varga, Jansik, Burián 1-1, illetve Vapenski, Susiasvili 3-3, Jelaca 2, Baraldi, Saric, Imnasvili, Dadvani, Bitadze, Vasic 1-1

Magyarország: Vogel Soma – Vámos Márton, Varga Dénes, Pohl Zoltán, Jansik Szilárd, Hárai Balázs, Zalánki Gergő, csere: Lévai Márton (kapus), Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Angyal Dániel, Burián Gergő, Nagy Ádám

The post Váratlanul sok gólt kapott, de csoportgyőztes a magyar pólóválogatott first appeared on 24.hu.

Related posts

18 éves teniszező írt történelmet a US Openen az olimpiai bajnok kiejtésével

MO.CO.HU

Pedro Pascal nemrég a Lánchíd mellett is bandázott

MO.CO.HU

Füst szivárgott a lakásból, földön fekvő férfit találtak benne a rendőrök

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status