25.5 C
Budapest
August 19, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
japán MAGYARORSZÁG nomikai pendrive részeg Szórakozás usb

Elveszítette egy egész város adatait tartalmazó pendrive-ot a kollégákkal átmulatott este után

Talán legközelebb már nem megy el társaival munka után italozni az a japán férfi, aki egy félmilliós város lakosainak személyes adatait tartalmazó pendrive-ot veszített el a legutóbbi ilyen alkalomkor.

A meg nem nevezett férfi kedden rakta rá a pendrive-ra az adatokat, majd elment a munkatársakkal egy étterembe – mesélte le a Biprogy nevű cég kansai-i fiókjának vezetője pénteken az NBC cikke szerint. A nomikai a japán élet egy nagyon jellemző része, tulajdonképpen a munka utáni ivászatot jelenti a kollégákkal.

A pendrive Amagasaki mind a 460 ezer lakosának címét és bankszámlájának adatait tartalmazta, iletve, hogy mely háztartás részesült állami támogatásban.

A férfinél megvolt még a pendrive-ot rejtő táska, mikor kilépett az étteremből, de aztán elaludt az utcán. Hajnali háromkor ébredt fel, hazament, majd hat órával később felhívta a munkahelyét, hogy szabadnapot vesz ki (a nomikaik után nem jellemző, hogy szabadságot vennének ki az alkalmazottak).

Ekkor még nem beszélt az elveszett adathordozóról, csak délután mondta el főnökének.

Végül szerencsére meglett a táska, a férfi mobiltelefon-társasága sietett a segtségére.

The post Elveszítette egy egész város adatait tartalmazó pendrive-ot a kollégákkal átmulatott este után first appeared on 24.hu.

Related posts

Fülöp herceg egy hónap után végre elhagyhatja a kórházat

MO.CO.HU

Tiltakoznak Párizsban a Covid-igazolás bevezetése ellen

MO.CO.HU

Kegyelmet kapott Kertész Ágnes Áder Jánostól

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status