4.7 C
Budapest
November 28, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁG nagy márton Nagyvilág ryanair

A Ryanair arra kéri utasait, hogy sablonüzenetben támadjanak neki Nagy Mártonnak az „idióta adó” miatt

Ismét levelet kaptak a Ryanair utasai a légitársaságtól: ezúttal arra biztatják őket, hogy írjanak tiltakozó levelet Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek, írja az rtl.hu.

A lap szerint a szerdai levél végén egy gombnyomással létre is lehet hozni a sablonüzenetet, amelyet a [email protected] címre küld el a rendszer, azaz a Miniszterelnöki Kabinetirodának.

A személyesen Nagy Mártonnak szóló, előre megírt és angol nyelvű üzenetben többek közt az áll:

  • „Mi magyar emberek és családjaink most kénytelenek leszünk ezt az indokolatlan adót fizetni az ön kapzsisága és butasága miatt.”
  • „Tiltakozom a veszteséges, Magyarországról közlekedő utasszállító légitársaságok új »extraprofitadója« ellen. Semmiféle ilyen adó nem indokolt, amikor a Ryanair és a Wizz Air rekordveszteségről számol be.”
  • „Ön csak annyit tesz, hogy növeli a légi utazás költségeit a magyar utasok, családjaik és az országba látogatók számára.”
  • „Az ön hamis állításaival ellentétben egyetlen másik uniós ország sem vetett ki többlet nyereségadót veszteséges légitársaságaira.”
  • „Követeljük, hogy haladéktalanul töröljék el ezt az adót, amely megnöveli a magyar utasok és családjaink légi utazási költségeit, és rontja Magyarország imázsát és hírnevét az Európai Unióban.”

A Ryanair a szokatlan akciót azzal indokolja,

szükségünk van a támogatására annak érdekében, hogy ezt az idióta és tisztességtelen, utasainkat terhelő adót eltöröljük.

A levélben ismét azzal vádolják Nagy Mártont, hogy hamis állításokat tett, így például a Ryanair szerint a légitársaságok esetében a koronavírus-járvány miatt nem lehet extraprofitról beszélni csak veszteségről.

A vállalat egyébként akár kétmilliárd forintos fogyasztóvédelmi bírságot is kaphat az egész nyáron át tartó fogyasztóvédelmi vizsgálat után.

The post A Ryanair arra kéri utasait, hogy sablonüzenetben támadjanak neki Nagy Mártonnak az „idióta adó” miatt first appeared on 24.hu.

Related posts

Veretlenül jutott a Siófok az Európa Liga négyes döntőjébe

MO.CO.HU

Megrohamozták a benzinkutakat Romániában, mert elszálltak üzemanyagárak

MO.CO.HU

Alulbecsülték a tram-train szegedi áramfalását, 70 millióból javítanak

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status