37.5 C
Budapest
July 3, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
200 pillangó budapesti vizes vb 2022 kenderesi tamás MAGYARORSZÁG milák kristóf Sport úszás vizes vb 2022 vizes világbajnokság 2022

Így döntötte meg saját világrekordját Milák Kristóf

Kedd este nem csak megvédte világbajnoki címét Milák Kristóf 200 méter pillangón, hanem még a saját világcsúcsát is megdöntötte.

Kapcsolódó
„Nem volt egy okos úszás” – Milák a világrekordjáról

Nem akart a nemzetközi sajtó előtt minden részletbe belemenni, de azon dolgozik, hogy olyan időt ússzon, amit utána akár húsz évig sem tudnak megdönteni.

A magyar úszó úgy számított címvédőnek az 1:50,73-as idejével, hogy az számított világcsúcsnak. Az elődöntőben 2022 legjobb eredményét érte el 1:52.39-cel, amely minden idők tizedik legjobb eredményét, így aztán számítani lehetett rá, hogy a döntőben robbant.

Milák annak ellenére is eszelős tempóban kezdett, hogy leglassabban rajtolt el, az első 50 métert 24.19-cel indította, ezzel már világcsúcson belül járt. Féltávnál már egy másodperccel előzte saját világrekordját, végül 1:50.34-gyel minden idők leggyorsabb eredményével nyert aranyérmet. Íme az új „Milákcsúcs” videón:

A döntőben szintén rajtkőre állt Kenderesi Tamás is, neki azonban be kellett érnie 1:55.20-as idővel és a hatodik hellyel.

The post Így döntötte meg saját világrekordját Milák Kristóf first appeared on 24.hu.

Related posts

Váratlan lépésre szánta el magát a US Open tini győztese

MO.CO.HU

Először lesz női polgármestere Berlinnek

MO.CO.HU

Papp Gergő Zimány Linda ügyvédi munkájáról: Te bűnözőket védesz?

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status