9.8 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
200 pillangóbudapesti vizes vb 2022kenderesi tamásMAGYARORSZÁGmilák kristófSportúszásvizes vb 2022vizes világbajnokság 2022

Így döntötte meg saját világrekordját Milák Kristóf

Kedd este nem csak megvédte világbajnoki címét Milák Kristóf 200 méter pillangón, hanem még a saját világcsúcsát is megdöntötte.

Kapcsolódó
„Nem volt egy okos úszás” – Milák a világrekordjáról

Nem akart a nemzetközi sajtó előtt minden részletbe belemenni, de azon dolgozik, hogy olyan időt ússzon, amit utána akár húsz évig sem tudnak megdönteni.

A magyar úszó úgy számított címvédőnek az 1:50,73-as idejével, hogy az számított világcsúcsnak. Az elődöntőben 2022 legjobb eredményét érte el 1:52.39-cel, amely minden idők tizedik legjobb eredményét, így aztán számítani lehetett rá, hogy a döntőben robbant.

Milák annak ellenére is eszelős tempóban kezdett, hogy leglassabban rajtolt el, az első 50 métert 24.19-cel indította, ezzel már világcsúcson belül járt. Féltávnál már egy másodperccel előzte saját világrekordját, végül 1:50.34-gyel minden idők leggyorsabb eredményével nyert aranyérmet. Íme az új „Milákcsúcs” videón:

A döntőben szintén rajtkőre állt Kenderesi Tamás is, neki azonban be kellett érnie 1:55.20-as idővel és a hatodik hellyel.

The post Így döntötte meg saját világrekordját Milák Kristóf first appeared on 24.hu.

Related posts

Újra megbüntették a trükköző önkormányzatot, amely nem hagyta annyiban a bírságot

MOCOHU

Negyven év után jött rá, hogy 71 áldozatot szedő sorozatgyilkossal bújhatott ágyba

MOCOHU

Itt az első kép, hogy fog kinézni II. Erzsébet A korona új évadában

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This