4.5 C
Budapest
April 17, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
asusMAGYARORSZÁGSzórakozás

Néhány tipp, hogy laptopoddal a legtöbbet hozd ki a nyárból (x)

A nyár kapcsán legtöbbször a nyaralást emlegetjük, de legtöbben csak 1-2 hétre tudunk elszakadni a munkából, miközben a napsütést legalább három hónapig kellene élveznünk.

A szabadban végzett munka az egyik legjobb módja annak, hogy a legtöbbet hozzuk ki a rendelkezésre álló időből, a laptopok pedig manapság tökéletesen alkalmasak arra, hogy ugyanolyan mobil irodai környezetet kínáljanak a kertben és az erkélyen, mint az irodában. Olyan feldolgozási teljesítményt kínálnak, amely lehetővé teszi akár a komolyabb alkalmazások futtatását egy olyan eszközön, amely könnyen elfér táskában vagy a hátizsákban, miközben a produktivitás mellett a szórakoztatásból is kiveszik a részüket. Persze néhány tanácsot azért érdemes megfogadni, mielőtt úgy döntenénk, hogy holnap már kizárólag a kert lesz az irodánk.

Tedd könnyebben láthatóvá a kijelzőt

A laptoppal való szabadban végzett munka alapvető trükkje, hogy úgy helyezkedjünk el, hogy maximálisan kihasználjuk a rendelkezésre álló árnyékot. Egy közeli fa, napernyő, vagy akár egy épület árnyéka is nagy különbséget jelenthet abban, hogy olvasható-e a laptop kijelzője, vagy sem. Persze nem feltétlenül kell ilyen trükkökhöz nyúlni, ha OLED kijelzős laptopot választunk.

Az ASUS OLED kijelzős laptopjai a lenyűgöző színvilág mellett az átlagos megoldásoknál jóval magasabb fényerővel rendelkeznek, tehát napsütésben is olvashatóbb a kijelzőjük. A napszemüveg viselése szintén segíthet a kijelző olvashatóságában. Tapasztalataink szerint pedig a sötétebb színek viselése csökkentheti a tükröződést, és olvashatóbbá teszi a kijelzőt, de 30 fok felett azért senkit sem köteleznénk fekete felsőre.

Sokan úgy találják, hogy a „sötét mód” bekapcsolása jelentősen segít a szövegek laptopon való megtekintésében egy fényes, napsütéses napon. A szövegszerkesztőben például a sötét mód megfordítja a szokásos megjelenítési módot, és fekete háttéren fehér szöveget jelenít meg, de használhatjuk magánál a rendszernél és számos egyéb népszerű alkalmazásnál.

Maximalizáld az üzemidőt

A kijelző a laptop egyik legenergiaéhesebb alkatrésze, a laptop fényerejének növelése pedig határozottan csökkenti az üzemidőt. Egy átlagos laptopnál körülbelül 6-8 órányi tiszta munkával számolhatunk, ami magas fényerő mellett könnyen a felére is csökkenhet. Az összes használaton kívüli alkalmazás és ablak bezárása egy jól bevált módszer az üzemidő növelésére, mivel a hardvereknek csak arra kell koncentrálniuk, ami éppen meg van nyitva. WiFi nélkül aligha menne a munka a kertben vagy az erkélyen, így maximum a Bluetooth-t lehetne még kikapcsolni.

Asus

Persze kedvenc vezeték nélküli egerünkről sem mondanánk le, így inkább érdemes az átlagosnál nagyobb kapacitású akkumulátorral szerelt modelleket választani, illetve vásárlás előtt célszerű megbizonyosodni róla, hogy USB-C csatlakozón keresztül is tölthető a laptop, hiszen így szinte a legtöbb töltővel kompatibilis lesz, illetve sok esetben egy nagyobb powerbank egésznapos szabadságot biztosíthat. Az ASUS Zenbook 14X OLED 2db Thunderbolt 4-es USB-C csatlakozóval és a MyASUS szoftverben rengeteg finomhangolási opcióval is rendelkezik, így egész nap hű társ lehet a munkában, este pedig a 2,8K-s OLED kijelzőjén élmény a kertben történő filmezés, tartalomfogyasztás.

Válaszd a minőséget

A legtöbb laptopot nem a kültéri használatra tervezték. Nem szabad leejteni vagy nedves helyen használni és az egyéb környezeti elemekre is érzékenyek. Például előfordulhat, hogy az sem tesz jót nekik, ha a hideg légkondicionált házból kivisszük a napsütéses teraszra. A hirtelen hőmérséklet-változásokat lehetőség szerint kerülni kell. Kosz, por és homok is bekerülhet a készülékházba, esetleg megkarcolhatja az alumínium házat vagy akár a kijelzőt.

A különféle árkategóriák nem csak a nyers hardveres erőben és az egyedi megoldásokban térnek el egymástól, hanem az anyaghasználatban is. Vásárlás előtt érdemes megnézni, hogy a laptop műanyagból vagy strapabíró alumíniumból készül és rendelkezik e valamilyen tanúsítvánnyal, ami a minőségére utalhat. Az ASUS Zenbook 14X OLED például megfelel a US MIL-STD 810H katonai szintű szabványnak, amely biztosítja, hogy magasabb hőmérsékleten vagy átlagosnál nagyobb páratartalom mellett sem lesz baja.

Asus

Érdemes kézközelben tartani képernyőtisztító törlőkendőket is, hiszen napsütésben kimondottan jól látszanak az ujjlenyomatok, mikroszálas kendővel pedig az egész felületét tisztán lehet tartani. Ha használaton kívül biztonságos helyre rakjuk vagy táskában tároljuk, akkor egyfelől jobban védjük a környezeti hatásoktól, másfelől pedig egy kósza frizbi vagy vízipisztoly sem találja el.

Ha tehát maximális fényerőre, kiváló képminőségre és minőségi, kompakt formavilágra vágynánk, akkor az ASUS Zenbook 14X OLED modellek között érdemes kutakodni.

The post Néhány tipp, hogy laptopoddal a legtöbbet hozd ki a nyárból (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

40 gólt szórt a Fradi a Kisvárdának, hihetetlen formában védett a győri kapus

MOCOHU

Sokkal többen élnek árvízveszélyes területen, mint húsz éve

MOCOHU

Ferencvárosi trafikban árulta a drogot – videó

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This