15.2 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kenderesi tamásMAGYARORSZÁGmilák kristófsós csabaSportúszásvizes vbvizes vb 2022

Milák: Úgy voltam vele, tartok egy kis erődemonstrációt

Nehéz már jelzőkkel illetni azt, amit Milák Kristóf művel 200 méteres pillangóúszásban. A 22 éves magyar klasszis a szám olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, mellette világcsúcstartója is, így értelemszerűen a toronymagas esélyes, ám ez a jelek szerint nem zavarja: a hétfő reggeli előfutamok során könnyedén jutott tovább az elődöntőbe, majd este is bő másfél másodperccel gyorsabb volt mindenkinél.

1:52.39-es ideje ráadásul az idei legjobb, és minden idők kilencedik legjobb eredménye ezen a távon – a legjobb tízben csak Milák és Michael Phelps eredményei találhatóak az örökranglistán.

Mindezek után a rá jellemző lazasággal értékelt az M4-nek a medenceparton:

A közönség nagyon elvisz, úgy jöttem be, mintha már döntőt kellene úsznom. Aztán úgy voltam vele, azért tartok egy kis erődemonstrációt

– nyilatkozta, míg a vegyes zónában annyit tett még hozzá, hogy edzője, Virth Balázs egy értékelhető úszást kért tőle az elődöntőben. „Ne fürödve jussak a döntőbe, hanem úgy, ahogy csináltam. Komoly úszás legyen, olyan dinamikával, technikával, ami önbizalmat ad majd a fináléra, hogy ott is jól menjen” – mondta Milák hozzátéve, hogy megnyugtatásra inkább trénerének van szüksége.

Kapcsolódó
Kenderesi az elődöntőbe jutás után: Meg tudom érteni azokat, akik nem bírják a terhet

Amikor rajtkőre áll, akkor csak az előtt álló négy hosszra kell koncentrálnia, ám neki is nehéz kizárni a külvilágot.

Két magyar is lesz majd a kedden 18.54-re kiírt döntőben a Duna Arénában, ugyanis az utolsó 50 méteren fantasztikusat repesztő (az egész elődöntős mezőnyből a legjobbat hajrázó) Kenderesi Tamás a hatodik legjobb idővel szintén továbbjutott.

Ez a sajtbureszes Kenderesi volt

– mondta róla Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya az M4-nek. Kenderesi a 2016-os riói olimpián robbant be ebben a számban, bronzérmes lett, de a döntőig tartó úton kétszer is jobbat úszott Phelpsnél (majd a döntő után mondta, hogy ráférne egy-két sajtburesz), a kapitány szerint pedig mostanra visszatért, megmutatta ismét, hogy az utolsó ötvenet ő ússza a leggyorsabban a világon. Sós szerint nagy előny, hogy a Milák mögötti mezőnyben neki ilyen jó a hajrája.

Megkérdezték a kapitányt arról is, hogy egy telt házas Duna Aréna elviheti-e akár rossz irányba Milákot.

Ki van zárva. Aki figyeli a pályafutását, nem tud olyat mondani, hogy bárhol, bármikor erős tétnél megingott volna. Sőt, halálosan élvezi, alig várja.

The post Milák: Úgy voltam vele, tartok egy kis erődemonstrációt first appeared on 24.hu.

Related posts

Ellepték a Városligeti Műjégpályát a BRFK rendőrei, ezt kérik a karácsonyi őrület előtt

MOCOHU

Lavina temetett maga alá tíz embert Ausztriában

MOCOHU

Sainz volt a leggyorsabb a tartalékpilótákkal megtűzdelt edzésen

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This