10 C
Budapest
March 29, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
aldiBelföldMAGYARORSZÁGnébihtofu

Spenótos tofut hívott vissza az Aldi

Bacillus cereus baktérium jelenléte miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívta a forgalomból a „Natur Aktiv gyorsfagyasztott spenótos tofu medalion” elnevezésű termék egy tételét – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken a honlapján.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy ebből a termékből a 2023. 04. 15-i fogyasztahtósági idejú, 320 grammos, L22292 tételszámú terméket ne fogyasszák el.

A forgalmazó tájékoztatása szerint a fenti azonosító adatokkal rendelkező terméket bármely üzletükben visszaveszik, a vételárat a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatérítik. Az üzletlánc a termékvisszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit – írta a Nébih.

A Nébih tájékoztatása szerint a Bacillus cereus spórás baktérium a természetben, szobai és utcai porban, valamint különböző élelmiszerekben gyakran kimutatható. A nagy tömegben, szájon át bejutó kórokozó 6-16 órás lappangási idő után hányást és hasmenést okoz. A beteg gyorsan tünetmentessé válik.

Az ételfertőzést okozó élelmiszerek lehetnek édességek, burgonyasaláta, zöldségleves, húsgombóc, rizs és mások. A kórokozó a környezetből jut be az ételekbe, melyeket helytelen tárolási körülmények között tartanak – írták.

(MTI)

The post Spenótos tofut hívott vissza az Aldi first appeared on 24.hu.

Related posts

Jamie Lee Curtis meglátogatta a Dohány utcai zsinagógát

MO.CO.HU

Valaki ma majdnem hárommilliárd forintot nyert az ötös lottón

MO.CO.HU

Előválasztás: egyelőre 100 ezer új szavazó van az első fordulóhoz képest

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status