19.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
aldiBelföldMAGYARORSZÁGnébihtofu

Spenótos tofut hívott vissza az Aldi

Bacillus cereus baktérium jelenléte miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívta a forgalomból a „Natur Aktiv gyorsfagyasztott spenótos tofu medalion” elnevezésű termék egy tételét – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken a honlapján.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy ebből a termékből a 2023. 04. 15-i fogyasztahtósági idejú, 320 grammos, L22292 tételszámú terméket ne fogyasszák el.

A forgalmazó tájékoztatása szerint a fenti azonosító adatokkal rendelkező terméket bármely üzletükben visszaveszik, a vételárat a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatérítik. Az üzletlánc a termékvisszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit – írta a Nébih.

A Nébih tájékoztatása szerint a Bacillus cereus spórás baktérium a természetben, szobai és utcai porban, valamint különböző élelmiszerekben gyakran kimutatható. A nagy tömegben, szájon át bejutó kórokozó 6-16 órás lappangási idő után hányást és hasmenést okoz. A beteg gyorsan tünetmentessé válik.

Az ételfertőzést okozó élelmiszerek lehetnek édességek, burgonyasaláta, zöldségleves, húsgombóc, rizs és mások. A kórokozó a környezetből jut be az ételekbe, melyeket helytelen tárolási körülmények között tartanak – írták.

(MTI)

The post Spenótos tofut hívott vissza az Aldi first appeared on 24.hu.

Related posts

Megvan az 5,5 millió beoltott, szombattól nem kell maszk

MO.CO.HU

Az egészségügyi dolgozók tiszteletére ad koncertet Plácido Domingo Győrben

MO.CO.HU

Egyes prémium üzemanyagokra is vonatkozik a 480 forintos ársapka

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This