19.3 C
Budapest
June 9, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
donbaszMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúszeverodonyeckvolodimir zelenszkij

Az amerikaiak aggódnak, hogy Kína Oroszország felé tájolja magát

Az Egyesült Államok szerdán felszólította Kínát, hogy hagyjon fel Oroszország ukrajnai inváziójának támogatásával és ne álljon ezzel “a történelem rossz oldalára”.

Aggódunk, hogy Kína Oroszország felé tájolja magát

– jelentette ki az amerikai külügyminisztérium egyik szóvivője Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök szerdai telefonbeszélgetésére reagálva, amelyben Peking jogosnak minősítette Moszkvának a nemzeti érdekek védelmében tett lépéseit a kívülről érkező kihívásokkal szemben.

Több, mint három hónappal Oroszország Ukrajna elleni brutális támadását követően Kína még mindig Oroszország oldalán áll. Változatlanul terjeszti az orosz propagandát a világban, védi Moszkvát a nemzetközi szervezetekben, kibújik az ENSZ Biztonsági Tanács állandó tagjaként viselt kötelezettségei alól és tagadja az Oroszország által Ukrajnában elkövetett atrocitásokat, mondván, hogy azokat megrendezték – tette hozzá.

Elkerülhetetlenül a történelem rossz oldalára kerülnek azok az államok, amelyek Vlagyimir Putyin oldalára állnak. Eljött az ideje, hogy a világ országainak állam- és kormányfői egyértelműen állást foglaljanak Putyin elnök arcátlan agressziója és Ukrajna támogatása ügyében

– mondta a szóvivő és ismételten óva intette a pekingi vezetést, hogy katonai támogatást nyújtson, vagy a nyugati szankciók elkerülését szolgáló támogatást adjon Oroszországnak.

The post Az amerikaiak aggódnak, hogy Kína Oroszország felé tájolja magát first appeared on 24.hu.

Related posts

A Veszprém tíz góllal verte ellenfelét a Bajnokok Ligájában

MO.CO.HU

Újabb közösségi applikációról tiltották ki örökre Trumpot

MO.CO.HU

Kisbusszal ütközött egy autó a 4-es főúton, egy ember meghalt

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This