37.5 C
Budapest
July 3, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld MAGYARORSZÁG zöld

P&G: új stratégia a globális vízválság kezelésére (x)

A Procter & Gamble bővíti környezeti fenntarthatóságra irányuló azon erőfeszítéseit, amelyek több vizet tesznek elérhetővé a világ kiemelten vízhiányos területein. Új stratégiája olyan globális víz-helyreállítási projekteket foglal magában, amelyek számos megoldást kínálnak az ökoszisztémák védelmére, a felszín alatti vízkészletek pótlására, az alapvető víztestekből elvezetett víz mennyiségének csökkentésére, valamint a vízminőség javítására a víztől függő közösségek és élővilág számára.

A vállalat célja, hogy elősegítse a vízpozitív jövő megteremtését többek között a gyártás során felhasznált vízmennyiség csökkentésével, a vízzel kapcsolatos kihívásokra történő hatékony reagálással és a világ 18 vízhiányos területén zajló projektek támogatásával. Ez a vízstratégia szerves része a vállalat Ambition 2030 fenntarthatósági programjának, amely az éghajlat, a természet, a hulladék- és a vízkezelés területére összpontosít.

A vízhiány bolygónk minden kontinensét érinti, a lakosság közel egyharmada már most vízben szegény régiókban él, és ez az előrejelzések szerint 2025-re a világ népességének kétharmadára igaz lesz. A P&G elkötelezett a vízügyi kihívások kezelése iránt, kiemelt figyelmet fordítva azokra vízhiányos területekre, ahol a vállalat is működik.

A vállalat szorosan együttműködik a World Resource Institute (WRI) vízprogramjával, hogy új vízügyi céljai összhangban legyenek a legújabb tudományos gyakorlatokkal.

Meglévő célkitűzéseit a P&G az alábbi új célokkal egészítette ki:

  • A világ 18 vízhiányos területén több vizet állít vissza, mint amennyit a gyártóüzemei elhasználnak.[1]
  • Két erősen vízhiányos területen, Los Angeles és Mexikóváros nagyvárosi részein több vizet állít vissza, mint amennyi termékeinek használata során elfogy.[2] Miért épp itt? A 18 vízhiányos területet tekintve e két nagyvárosból származik a P&G termékeinek használata során felhasznált vízmennyiség több mint a fele.

A P&G olyan helyi partnerekkel működik együtt, akik jól ismerik a helyi kihívásokat. A vállalat 2020-ban csatlakozott a Bonneville Környezetvédelmi Alapítvány (BEF) programjához, amely nyolc projektet finanszíroz a kaliforniai Sacramento folyó térségében, hogy pozitív hatást gyakoroljanak a helyi édesvízi ökoszisztémára.

A vállalat tervei szerint az elkövetkező években új, hosszútávú vízhelyreállító projekteket dolgoz ki partnereivel a világ más vízhiányos területein.

P&G

A P&G Children’s Safe Drinking Water (CSDW) programja tiszta ivóvizet biztosít a családoknak a világ minden táján a P&G által kifejlesztett víztisztító por segítségével, amely 30 perc alatt 10 liter vizet képes megtisztítani. Partnerei segítségével a vállalat több mint 1,4 millió víztisztító csomagot osztott szét Ukrajna-szerte, jelenleg további 2 millió csomag vár ukrajnai kiosztásra Lengyelországban.

Az állami, magán- és civil szervezetek vezetőinek globális együttműködéseként létrejött 50L Home Coalition alapító tagjaiként olyan megoldásokat fejlesztettek ki, amelyek fenntarthatóbbá teszik a mindennapi vízfogyasztást a városi vízhasználat újragondolása révén.

A vállalat hangsúlyozza, hogy már egy apró otthoni cselekedet is megváltoztathatja bolygónkat, ezért olyan termékeket, eszközöket és információkat fejleszt, amelyek elősegítik a fogyasztók otthoni vízfogyasztásának csökkentését is.

A P&G továbbá folyamatosan azon dolgozik, hogy létesítményeit és gyártóüzemeit vízhatékonyabbá tegye, valamennyi telephelye elkötelezett a helyi vízgyűjtők megértése, cselekvési tervek kidolgozása, és a működésüket, valamint a helyi közösségeket érintő kihívások kezelése iránt.

Vízvédelem Magyarországon: a hazai csömöri gyár saját vízkezelő állomással rendelkezik, mely naponta 1000 m3 vizet tisztít, azaz nem használ vizet a vezetékekből. Ez a mennyiség Csömör város teljes vízszükségletével egyenlő.

 

[1] a gyártási folyamat közben elhasznált, elpárolgott vagy az itt készülő késztermékekbe kerülő vízmennyiség
[2] a háztartási vízfelhasználás csatornába kerülő része és a használat során elpárolgott vízmennyiség

The post P&G: új stratégia a globális vízválság kezelésére (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

Három hónapba telt, de eljutott Carlos Sainzhoz a budapesti trófeája

MO.CO.HU

Korlátozások ellen tüntetőkkel csaptak össze rendőrök Ausztráliában

MO.CO.HU

Agyvérzése után visszavonul a UB40 énekese

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status