17.1 C
Budapest
March 25, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
állami apparátusGazdaságkehMAGYARORSZÁGmegszorításokminisztériumokmlsz

Nem spórol, hanem még többet költ magára az állam 2023-ban

Dacára a megszorító intézkedéseknek, az állam nem igazán spórol önmagán – dolgozta fel a témát az RTL Klub Híradója szerdán. A riportból kiderül, csak Pintér Sándor Belügyminisztériuma (ahova bekerült a közoktatás és az egészségügy is) több mint 3500 milliárd forintból gazdálkodhat.

Korábban Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter azt mondta, csökkenteni kell a minisztériumok költségvetését, akár 10 százalékkal. 581 milliárdos megtakarítást jelentett volna ez csak most. Ez a spórolás nem látszik, a 444 számításai szerint (a költségvetés számai alapján) idén 7580, jövőre 9178 milliárd forintot szán a kormány a tárcák működésére. A kormány a vonatkozó kérdésekre nem válaszolt.

Kapcsolódó
Tíz százalékot spórol önmagán a kormány

A különadókkal együtt 2000 milliárd forintos a csomag.

Egyébként a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) büdzséje is tágabb lesz, 3,2-ről 5,2 milliárd forintra nő majd, de a személyi juttatások és működési kiadások is növekedni fognak. Választ a KEH sem adott a kérdésekre.

A kormány a sporton se spórol majd: az Mfor adatai szerint idén 10,1, jövőre 29,6 milliárd forint megy el ilyen rendezvényekre (mint a közelgő vizes vb). A sporttámogatások is nőhetnek, a Magyar Labdarúgó Szövetség is több pénzhez juthat 2023-ban.

The post Nem spórol, hanem még többet költ magára az állam 2023-ban first appeared on 24.hu.

Related posts

Elaludt a fedélzeten, arra ébredt, hogy kilőtték a Marsra

MO.CO.HU

Húsz év után tört rá az emlék: az apja a szeme láttára ölt meg egy nyolcéves kislányt

MO.CO.HU

Lovasi András a balesetéről: „Ha nem megyünk másodfokra, akkor eladjuk a házunkat”

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status