11.7 C
Budapest
September 28, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
jacht MAGYARORSZÁG Nagyvilág oroszország szankció usa

Az Egyesült Államok lefoglalt egy orosz luxusjachtot a Fidzsi-szigeteken

Az Egyesült Államok jogi csatározást követően kedden lefoglalt az orosz tulajdonban lévő Amadea nevű szuperjachtot a Fidzsi-szigeteken – írja az MTI.

A 325 millió dollár (118 milliárd forint) értékű hajót az amerikai hatóságok már el is vitték a csendes-óceáni szigetekről, miután Fidzsi legfelsőbb bírósága úgy döntött, hogy jogos az amerikai kérés a lefoglalásra.

A fidzsi legfelsőbb bíróság döntése győzelmet jelent a gyakran akadályokba ütköző Egyesült Államoknak, amely számos erőfeszítést tesz, hogy lefoglalja az ukrajnai háború miatt szankciós listára került oroszok külföldi vagyontárgyait.

Az amerikai hatóságok azt állítják, hogy a szóban forgó, Amadea nevű luxusjármű Szulejman Kerimov orosz üzletember tulajdona, akit az Egyesült Államok és az Európai Unió is szankciókkal sújtott.

Kamal Kumar fidzsi főbíró a döntés indoklásában kifejtette, hogy az Amadea engedély nélkül hajózott be Fidzsi területi vizeire, feltehetőleg, hogy ezzel megkerülje az Egyesült Államok igazságszolgáltatását.

Az Amadea áprilisban érkezett a Fidzsi-szigetekre Mexikóból, miután 18 nap alatt átszelte a Csendes-óceánt. A hajó a vámhatóságok engedélye nélkül kötött ki a nyugati Lautoka városában, ezért a rendőrség lefoglalta, legénységét pedig kihallgatta.

A luxusjacht 106 méter hosszú, ez nagyjából focipálya hosszának felel meg, van rajta akvárium élő homároknak, kézzel festett zongora, úszómedence és helikopternek leszállópálya.

The post Az Egyesült Államok lefoglalt egy orosz luxusjachtot a Fidzsi-szigeteken first appeared on 24.hu.

Related posts

A ködbe vesztek – 46 éve történt az utolsó ferihegyi légikatasztrófa

MO.CO.HU

Felhőszakadás közeledik: kiadták a másodfokú riasztást

MO.CO.HU

Kocsis Máté elmondta, kit tart a világ legkorruptabb emberének

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status