11.7 C
Budapest
September 28, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld cég cser-palkovics andrás MAGYARORSZÁG önkormányzat rezsicsökkentés

Cser-Palkovics András: Elvárható lett volna, hogy a kormány egyeztet, mielőtt kiveszi az önkormányzatokat a rezsivédelemből

A hétvégén döntött úgy a kormány, hogy ezentúl piaci árat kell fizetniük az energiáért a vállalkozásoknak és az önkormányzatoknak is, ez pedig érzékenyen érinti mindkét csoportot – derül ki az RTL Híradójából.

Eddig például mintegy 30-40 ezer kedvezményezett vállalkozás volt, most ennek vége, Perlusz László (Vállalkozók Országos Szövetsége) épp ezért jelentős áremelésre, illetve akár csődhullámra is számít.

Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András pedig azt mondta: ez is az embereket érinti elsősorban, hiszen például egy önkormányzati világítás, amely mostantól drágább lesz, az átlagpolgároknak világítja meg az utat. Cser-Palkovics szerint ugyanakkor elvárható lett volna, hogy egyeztet a településekkel a kormányzat a döntés előtt. Szerinte most szükség lenne, hogy a korábbiakhoz képest plusz forrásokhoz juthassanak az önkormányzatok.

Mint az ismert: júliustól kizárják a rezsicsökkentési rendszerből azokat az önkormányzatokat és cégeket, amelyek eddig kedvezményes áron jutottak energiához. A szombat este megjelent kormányhatározat szerint Palkovics László technológiai és Varga Mihály pénzügyminiszternek a visszaélések elkerülése érdekében javaslatot kell tenniük, hogy kizárólag a lakossági fogyasztók legyenek jogosultak a rezsicsökkentett tarifákhoz.

Mindezt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is megerősítette. Szerinte kis- és középvállalatok, valamint az önkormányzatok jelentős része ki tudja termelni a nagyobb energiaszámlákat.

The post Cser-Palkovics András: Elvárható lett volna, hogy a kormány egyeztet, mielőtt kiveszi az önkormányzatokat a rezsivédelemből first appeared on 24.hu.

Related posts

A német szélsőjobb megakasztotta az uniós segélycsomagot

MO.CO.HU

D-vitamin: egyedül nem megy (x)

MO.CO.HU

Csapatával is szembemenne, hogy a Magyarországról rajtoló Girón villantson

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status