37.5 C
Budapest
June 25, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bizalmi szavazás boris johnson konzervatív párt MAGYARORSZÁG Nagyvilág

Túlélte a bizalmi szavazást, de párttársai 40 százaléka is menesztené Boris Johnsont

211:148 arányban megnyerte hétfő este a brit Konzervatív Párt parlamenti frakciójában tartott bizalmi szavazást Boris Johnson, így maradhat a párt vezetője és ezáltal miniszterelnök.

A szavazás eredménye – vagyis hogy a tory képviselők több mint 40 százaléka megvonná tőle a bizalmat – ennek ellenére intő jel Johnson számára: többen szavaztak ellene, mint elődje, Theresa May leváltására 2018-ban, May pedig ezután fél éven belül lemondott.

A miniszterelnök népszerűségét leginkább a koronavírus-járvány idejére elrendelt lezárások közepette – több ízben Johnson részvételével – megtartott Downing Street-i bulik tépázták meg. A partygate 2021 decemberében tört ki, a szóban forgó bulikat 2020-ban és 2021 első felében rendezték a miniszterelnöki rezidencián és más kormányzati épületekben. Johnsonnak amiatt is bocsánatot kellett kérnie, hogy a Downing Streeten Fülöp herceg temetésének előestéjén is bulit tartottak, miközben II. Erzsébet királynő férjének búcsúztatásán minden járványügyi szabályt szigorúan betartottak.

A csaknem három éve beiktatott Johnson szokásos optimizmusával jónak nevezte a szavazás eredményét, és arról beszélt: a Konzervatív Párt a belügyei helyett végre kizárólag az emberek számára fontos ügyekkel foglalkozhat.

The post Túlélte a bizalmi szavazást, de párttársai 40 százaléka is menesztené Boris Johnsont first appeared on 24.hu.

Related posts

Ez történik, ha anyu saját magát kergeti az őrületbe a szeretetével

MO.CO.HU

Elliot Page egy barátjával közös tetkót csináltatott

MO.CO.HU

Sorra nyilatkoznak a Blizzard egykori emberei a zaklatásos botrány kapcsán

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status