37.5 C
Budapest
July 1, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
győr győri audi eto kc kézilabda kézilabda bl MAGYARORSZÁG női kézi bl női kézi bl 2022 női kézi bl döntő női kézilabda női kézilabda bajnokok ligája női kézilabda bl Sport vipers kristiansand

Lukács Viktória: Tudatosan lassították a játékunkat, mindig egy lépéssel előttünk jártak

A Vipers Kristiansand vasárnap 33-31-re legyőzte a Győri Audi ETO KC-t, ezzel egyúttal megnyerte a női kézilabda Bajnokok Ligáját.

Kapcsolódó
Lunde akkor villant, amikor kellett, megvédte BL-címét a Vipers

A Győri ETO hárommal is vezetett, de nem bírt a norvégokkal.

Jól kezdték a győriek a meccset, de az első félidőben egy tízperces gólcsend miatt rengeteget futott az eredmény után az ETO. Ambros Martín, a Győr vezetőedzője ezek után csalódottan értékelt.

„Mindent megtettünk, mindent beleadtunk, de ezúttal nem volt elég, mert ellenfelünk kiválóan játszott és a kulcspillanatokban sajnos rendre jobban teljesített. Csalódott vagyok, de nem a csapatom, hanem a fantasztikus szurkolóink miatt, nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk a BL-trófeával megörvendeztetni őket”

–nyilatkozta Martin, aki szerint nem tudták megfelelően olvasni a helyzeteket, ráadásul a hihetetlenül keveset hibáztak a norvégok, remekül alkalmazták a létszámfölényes támadójátékot is.

Kisbenedek Attila/AFP Ambros Martín a Vipers elleni mérkőzésen.

Lukács Viktória is úgy fogalmazott, hogy megérdemelten nyerték meg a norvégok a döntőt, mert egy lépéssel mindig előrébb jártak.

„Ma a Vipers tényleg jobb volt, jobban játszott nálunk. Mindenre fel voltunk készülve, ezúttal a pillanatnyi forma döntött. Mindenki nagyon akart és odatette magát, muszáj volt mindent megpróbálnunk, hogy megtaláljuk, mi működik ellenük.

Tudatosan lassították a játékunkat, ezért hiányoztak a gyors indítások. Nagyon nehéz volt futni az eredmény után, rossz volt azt látni az eredményjelzőn, hogy mindig egy lépéssel előttünk vannak

Akadt azért egy ünneplő magyar is, a Vipers magyar védekező-specialistája, a 191-szeres válogatott Tomori Zsuzsanna szerint úgy valósították meg a döntő hétvégét, ahogyan tervezték.

„Folyamatosan küzdöttünk, az első félidő elejét nagyon elrontottuk, de vissza tudtunk jönni a meccsbe. A második játékrész elején pedig, amikor a Győr megint nyomást helyezett ránk, ismét mi tudtunk olyan taktikai lépést húzni, amivel nem tudtak mit kezdeni”

– értékelt a 34 éves kézis, aki azt is elárulta, előre eltervezték, hogy támadáskor lehozzák majd a kapust a második félidő közepétől.

Kisbenedek Attila/AFP Vipers Kristiansand’s Norwegian goalkeeper Katrine Lunde (R) reacts with Vipers Kristiansand’s Hungarian left back Zsuzsanna Tomori during the women’s EHF Champions league Final 4 Handball final match Gyori Audi ETO KC v Vipers Kristiansand in Budapest, Hungary, on June 5, 2022. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)

Az MVM Dome-ban rendezett négyes döntő legjobb játékosának a Viperst erősítő cseh Markéta Jerábkovát választották, a volt érdi balátlövő a francia Metz elleni elődöntőben 12, a fináléban hét gólt lőtt.

The post Lukács Viktória: Tudatosan lassították a játékunkat, mindig egy lépéssel előttünk jártak first appeared on 24.hu.

Related posts

Bevált a recept, újabb közpénzes műsor érkezik percenként egymillió forintért

MO.CO.HU

A magyar Billie Eilishra ne várjunk, de nem is rá van szüksége a magyar zeneiparnak

MO.CO.HU

Nem fogják elhalasztani a jövő évi választást a járvány miatt

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status