7 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
győrgyőri audi eto kckézilabdakézilabda blMAGYARORSZÁGnői kézi blnői kézi bl 2022női kézi bl döntőnői kézilabdanői kézilabda bajnokok ligájanői kézilabda blSportvipers kristiansand

Lukács Viktória: Tudatosan lassították a játékunkat, mindig egy lépéssel előttünk jártak

A Vipers Kristiansand vasárnap 33-31-re legyőzte a Győri Audi ETO KC-t, ezzel egyúttal megnyerte a női kézilabda Bajnokok Ligáját.

Kapcsolódó
Lunde akkor villant, amikor kellett, megvédte BL-címét a Vipers

A Győri ETO hárommal is vezetett, de nem bírt a norvégokkal.

Jól kezdték a győriek a meccset, de az első félidőben egy tízperces gólcsend miatt rengeteget futott az eredmény után az ETO. Ambros Martín, a Győr vezetőedzője ezek után csalódottan értékelt.

„Mindent megtettünk, mindent beleadtunk, de ezúttal nem volt elég, mert ellenfelünk kiválóan játszott és a kulcspillanatokban sajnos rendre jobban teljesített. Csalódott vagyok, de nem a csapatom, hanem a fantasztikus szurkolóink miatt, nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk a BL-trófeával megörvendeztetni őket”

–nyilatkozta Martin, aki szerint nem tudták megfelelően olvasni a helyzeteket, ráadásul a hihetetlenül keveset hibáztak a norvégok, remekül alkalmazták a létszámfölényes támadójátékot is.

Kisbenedek Attila/AFP Ambros Martín a Vipers elleni mérkőzésen.

Lukács Viktória is úgy fogalmazott, hogy megérdemelten nyerték meg a norvégok a döntőt, mert egy lépéssel mindig előrébb jártak.

„Ma a Vipers tényleg jobb volt, jobban játszott nálunk. Mindenre fel voltunk készülve, ezúttal a pillanatnyi forma döntött. Mindenki nagyon akart és odatette magát, muszáj volt mindent megpróbálnunk, hogy megtaláljuk, mi működik ellenük.

Tudatosan lassították a játékunkat, ezért hiányoztak a gyors indítások. Nagyon nehéz volt futni az eredmény után, rossz volt azt látni az eredményjelzőn, hogy mindig egy lépéssel előttünk vannak

Akadt azért egy ünneplő magyar is, a Vipers magyar védekező-specialistája, a 191-szeres válogatott Tomori Zsuzsanna szerint úgy valósították meg a döntő hétvégét, ahogyan tervezték.

„Folyamatosan küzdöttünk, az első félidő elejét nagyon elrontottuk, de vissza tudtunk jönni a meccsbe. A második játékrész elején pedig, amikor a Győr megint nyomást helyezett ránk, ismét mi tudtunk olyan taktikai lépést húzni, amivel nem tudtak mit kezdeni”

– értékelt a 34 éves kézis, aki azt is elárulta, előre eltervezték, hogy támadáskor lehozzák majd a kapust a második félidő közepétől.

Kisbenedek Attila/AFP Vipers Kristiansand’s Norwegian goalkeeper Katrine Lunde (R) reacts with Vipers Kristiansand’s Hungarian left back Zsuzsanna Tomori during the women’s EHF Champions league Final 4 Handball final match Gyori Audi ETO KC v Vipers Kristiansand in Budapest, Hungary, on June 5, 2022. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)

Az MVM Dome-ban rendezett négyes döntő legjobb játékosának a Viperst erősítő cseh Markéta Jerábkovát választották, a volt érdi balátlövő a francia Metz elleni elődöntőben 12, a fináléban hét gólt lőtt.

The post Lukács Viktória: Tudatosan lassították a játékunkat, mindig egy lépéssel előttünk jártak first appeared on 24.hu.

Related posts

Legalább száztizenkét ember halt meg Nyugat-Indiában az ítéletidő miatt

MO.CO.HU

Jobb, ha azonnal telepíti a Google Chrome új frissítését

MO.CO.HU

Nincs fordulat a Dunaferrnél, nem engedték be a részvényesek képviselőit a közgyűlésre

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This