11.7 C
Budapest
September 27, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
baleset MAGYARORSZÁG Nagyvilág szlovákia vonatbaleset zsolna

Vonatbaleset Szlovákiában, akár százan is megsérülhettek

Mozdony ütközött álló személyvonatnak pénteken este Szlovákiában a Ruttka-Várna vonalon, a Zsolnai kerületben, a TV Markiza helyi televízió becslése szerint csaknem száz sérült lehet.

A szlovák közlekedési minisztérium és az állami vasúttársaság megerősítette a baleset tényét a TASR szlovák hírügynökségnek, de a sérültek és esetleges halálos áldozatok számáról egyelőre nem tettek közzé adatokat.

Az Újszó.com magyar nyelvű hírportál az Aktuality.sk szlovák hírportál értesülései alapján úgy tudja, egy halálos áldozata és ötven sérültje van a balesetnek. Állítólag az egyik mozdonyvezető vesztette életét.

A rendőrség felhívást tett közzé a közösségi médiában, hogy az autósok kerüljék el a baleset helyszínét az észak-szlovákiai Sztrecsény térségében, megkönnyítve ezzel a tűzoltók és mentők hozzáférését. A közlekedési minisztérium közölte, hogy Andrej Dolezal tárcavezető útban van a baleset helyszínére, ami fontos vasúti csomóponton fekszik – írja az MTI.

Frissítés

A Denník magyar kiadása, a Napunk arról ír, a rendőrség kizárja, hogy bárki is meghalt volna a balesetben, de több tíz sebesültről beszéltek.

Az Új Szó arról ír, 21 tűzoltóegység vonult ki az esethez Turócszentmártonból (Martin), Zsolnáról, Trencsénből és Bánból (Bánovce nad Bebravou), valamint önkéntes tűzoltók Szucsányból (Sučany) és Lamosfalváról (Lipovec). A mentőszolgálat két evakuációs buszt is a helyszínre küldött az utasoknak.

Képeket ezen a linken talál az összeroncsolt vonatokról.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

The post Vonatbaleset Szlovákiában, akár százan is megsérülhettek first appeared on 24.hu.

Related posts

Elliot Page egy barátjával közös tetkót csináltatott

MO.CO.HU

Miben tart előrébb a lengyel futball a magyarnál?

MO.CO.HU

Védekezz a stressz ellen „szuperhős” tablettával! (x)

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status