14.2 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldeurópai bizottságeuropolihelyreállítási alaphelyreállítási tervMAGYARORSZÁGnavracsics tibor

Narvacsics szerint az év végéig lehet megállapodás az EU-s helyreállítási alapról

Navracsics Tibor területfejlesztési és uniós miniszter az európai uniós ügyekért felelős miniszterek luxembourgi tanácskozása után nyilatkozott az MTI-nek. A miniszter azt mondta, hogy a koronavírus járvánnyal összefüggő EU-s helyreállítási alap aláírásához vezető folyamat bonyolult, de a magyar kormány mindent megtesz, hogy az év második felében, vagy az év vége felé alá tudja írni a megállapodást az Európai Bizottsággal.

Navracsics arról is beszélt, hogy az uniós operatív programok finanszírozását lehetővé tevő partnerségi megállapodásokat szintén az év második felében írhatják alá.

A koronavírus-járvány gazdasági következményeit orvosolni hivatott helyreállítási alap Magyarországnak járó támogatásrészét jó ideje nem tudja lehívni a magyar kormány, mert azt az Európai Bizottság visszatartja. A kormány érvelése szerint ennek politikia okai vannak, többek között az úgynevezett „gyermekvédelmi törvénnyel” kapcsolatos aggályok, de az Unió illetékesei többször hangot adtak annak, hogy a háttérben korrupciós aggályok állnak és az, hogy nem látják biztosítva a források megfelelő felhasználását, többek között az országspecifikus ajánlások figyelmen kívül hagyása miatt.

The post Narvacsics szerint az év végéig lehet megállapodás az EU-s helyreállítási alapról first appeared on 24.hu.

Related posts

Varga Csaba elindult a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsára

MOCOHU

Kiugrott az ötödikről egy nyugdíjas Szombathelyen, miután beutalták a kórházba

MOCOHU

Jelentős változásokat hoz az új uniós szabályozás

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This