11.7 C
Budapest
September 28, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld európai bizottság europoli helyreállítási alap helyreállítási terv MAGYARORSZÁG navracsics tibor

Narvacsics szerint az év végéig lehet megállapodás az EU-s helyreállítási alapról

Navracsics Tibor területfejlesztési és uniós miniszter az európai uniós ügyekért felelős miniszterek luxembourgi tanácskozása után nyilatkozott az MTI-nek. A miniszter azt mondta, hogy a koronavírus járvánnyal összefüggő EU-s helyreállítási alap aláírásához vezető folyamat bonyolult, de a magyar kormány mindent megtesz, hogy az év második felében, vagy az év vége felé alá tudja írni a megállapodást az Európai Bizottsággal.

Navracsics arról is beszélt, hogy az uniós operatív programok finanszírozását lehetővé tevő partnerségi megállapodásokat szintén az év második felében írhatják alá.

A koronavírus-járvány gazdasági következményeit orvosolni hivatott helyreállítási alap Magyarországnak járó támogatásrészét jó ideje nem tudja lehívni a magyar kormány, mert azt az Európai Bizottság visszatartja. A kormány érvelése szerint ennek politikia okai vannak, többek között az úgynevezett „gyermekvédelmi törvénnyel” kapcsolatos aggályok, de az Unió illetékesei többször hangot adtak annak, hogy a háttérben korrupciós aggályok állnak és az, hogy nem látják biztosítva a források megfelelő felhasználását, többek között az országspecifikus ajánlások figyelmen kívül hagyása miatt.

The post Narvacsics szerint az év végéig lehet megállapodás az EU-s helyreállítási alapról first appeared on 24.hu.

Related posts

Szabadnap jár az oltásért cserébe Romániában

MO.CO.HU

McGregor kikapott, azonnal beszólt neki Habib Nurmagomedov és Jake Paul

MO.CO.HU

„A háborúban legalább ismerjük az ellenséget, a koronavírus viszont láthatatlan”

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status