37.5 C
Budapest
July 1, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld bűnügy fidesz letartóztatás MAGYARORSZÁG

Év eleje óta Fidesz-tag a Magyar Pünkösdi Egyház szervezetének két őrizetbe vett vezetője

Augusztus 22-ig meghosszabbította a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírája a Magyar Pünkösdi Egyházhoz tartozó, békéscsabai központú Közösségi Misszió ügyvezetői, dr. V. Gy. és dr. V. K. előzetes letartóztatását, akik az év elején beléptek a Fideszbe, értesült a Magyar Narancs.

A lap azt írja, a két vezetőt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette, különösen jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétségével gyanúsítják. A pontosan nem tudni mekkora, de az 500 millió forintos kárértéket meghaladó bűncselekmény gyanújában a rács mögé helyezett gyanúsítottak védői fellebbeztek a hosszabbítás ellen.

A Magyar Narancs megkeresésére a Fidesz békéscsabai országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás ha némi huzavona után is, de elismerte, hogy mindkét gyanúsított belépett a Fideszbe 2022-ben.

Nem tudom visszaidézni, hogy az elmúlt egy évben ki mindenkivel találkoztam, de azt meg tudom erősíteni, hogy az elmúlt időszakban a két monogrammal jelölt férfit felvettük a Fidesz soraiba

– erősítette meg a lap értesüléseit Herczeg, hozzátéve, hogy mint minden más hasonló ügyben, esetükben is érvényes az ártatlanság vélelme.

Korábban a 24.hu írt arról, hogy a Magyar Pünkösdi Egyház 230 millió forintja is odaveszett Simonka György volt fideszes képviselő és jelenleg is a vádlottak padján ülő egykori politikus volt cégében. A felekezethez tartozó Segítő Szolgálat még 2017-ben nyújtotta a jelentős összegű kölcsönt a mára felszámolás alatt álló Paprikakert TÉSZ Kft.-nek, ám jóideje hiába követeli vissza a pénzt.

The post Év eleje óta Fidesz-tag a Magyar Pünkösdi Egyház szervezetének két őrizetbe vett vezetője first appeared on 24.hu.

Related posts

Környezetébe illeszkedő fejlesztést is kaphatott volna a Radetzky-laktanya

MO.CO.HU

Vonat gázolt halálra egy embert Karcag és Püspökladány között

MO.CO.HU

Nagykovácsi arra kéri a természetjárókat, ne menjenek oda

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status