37.5 C
Budapest
June 25, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
burkina faso gyilkosság iszlamista MAGYARORSZÁG Nagyvilág

Ötven embert öltek meg iszlamista lázadók Burkina Fasóban

Az utóbbi hetekben elszaporodtak az iszlamista lázadóknak tulajdonított támadások Burkina Fasóban, legutóbb szerdán mintegy ötven embert öltek meg fegyveresek Madjoari településen – közölte csütörtökön a Keleti régió kormányzója.

A támadást ismeretlen fegyveresek követték el szerdán Madjoari lakosai ellen – közölte Hubert Yameogo ezredes, a régió kormányzója.

Az áldozatok éppen távozni akartak egy hídon át a településről, amikor rájuk támadtak.

A térségben gyakorivá váltak civilek és katonák elleni támadások. Május 19-én egy katonai egységre támadtak rá fegyveresek; tizenegy katonát megöltek, húsz másikat megsebesítettek. Öt nappal korábban egy civilek elleni támadásban tizenheten haltak meg és heten sebesültek meg.

Az AFP francia hírügynökség rendelkezésére álló adatok szerint két hónapja rendszeressé váltak a katonák és civilek elleni támadások a nyugat-afrikai ország északi és keleti részén, és mintegy kétszázan haltak meg.

2015 óta, amikor Burkina Faso dzsihadista támadások célpontja lett, a legsúlyosabb merényletet 2021. június 5-re virradóra követték el Solhanban. Fegyveres férfiak – a hatóságok szerint 12-14 éves fiúk is voltak közöttük – legkevesebb 132 embert öltek meg.

Burkina Fasóban – elsősorban az északi és a keleti területeken – hét éve csapnak le rendszeresen az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezettel szövetséges dzsihadisták. A támadások következtében több mint kétezren haltak meg és mintegy kétmillióan menekültek el otthonukból.

(MTI)

The post Ötven embert öltek meg iszlamista lázadók Burkina Fasóban first appeared on 24.hu.

Related posts

Oktatási jogok biztosa: Digitális dzsungelharc történt tavasszal digitális távoktatás helyett

MO.CO.HU

Négy évre börtönbe csuknák az isztambuli ellenzéki polgármestert

MO.CO.HU

Bemutatkoznak a Survivor civil versenyzői: Azért megyek, hogy megnyerjem a játékot

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status