11.7 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldellenzékextra profitMAGYARORSZÁGorbán viktor

DK: Orbán új adóját a tisztességes magyar emberek fogják megfizetni

Az MTI összeállítást közölt az ellenzéki pártok reagálásaiból, amelyeket a Orbán Viktor rendkívüli intézkedésével, az extraprofitadóval kapcsolatban.

Demokratikus Koalíció

A kormány a magyar emberekkel fizetteti meg „elhibázott politikájának és féktelen korrupciójának árát”. A párt közleményében felidézte, Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután jelentette be, hogy minden, Magyarországon lévő energetikai, telekommunikációs cég, bank, légitársaság köteles lesz befizetni a rezsivédelmi és a honvédelmi alapba.

Az nem jelent mást, minthogy „végső soron a törvénytelen kormány a magyar emberekkel fizetteti meg az elhibázott politikája, a mértéktelen lopás és az esztelen költekezések árát”. Teljesen nyilvánvaló ugyanis, hogy ezek a cégek a rendkívüli adójukat a szolgáltatásaik árának emelésével fogják előteremteni.

Orbán új adóit a tisztességes magyar emberek fogják kifizetni

– tartalmazza a Kálmán Olga frakciószóvivő által jegyzett közlemény.

LMP

A párt támogatja, hogy az extraprofitot realizáló nagy multicégek nagyobb terhet vállaljanak a válság költségeiből. Álláspontjuk szerint a két bejelentett alap mellett mindenképpen létre kellett volna hozni egy fenntarthatósági alapot is, amelybe a „szennyező és a fosszilis energiák értékesítésén nyerészkedő vállalatok” fizetnének be, és amelyből épületszigetelési és megújulóenergia-fejlesztéseket lehetne finanszírozni. Az energiaválságra az energiafüggetlenség a megoldás, arra pedig csak a zöldenergián és az energiahatékonyságon keresztül vezet az út – közölte Ungár Péter, a párt frakcióvezetője.

 Mi Hazánk Mozgalom

A párt szerint a kormány az ő korábbi javaslatát vezette be, de saját oligarcháit továbbra sem adóztatja meg.

Orbán Viktor bejelentésével, hogy két éven keresztül megadóztatják az extraprofitot termelő nagy cégeket; a bankokat, a biztosítókat, a nagykereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, a kormány tulajdonképpen végrehajtja a Mi Hazánk járványszolidaritási adóról szóló korábbi javaslatát

– tartalmazza a közlemény.

A kormány mostani döntéséből is kihagyta a gyógyszeripari cégeket és a Fidesz oligarcháinak érdekeltségeibe tartozó kaszinókat, amelyek pedig sokmilliárdos extraprofitra tettek szert az elmúlt években is. Követelik, hogy ezekre is vonatkozzon a különadó.

Jobbik

Semmiféle probléma nem lenne azzal, hogy a közteherviselés felé mozdulva egy válságidőszakban mindenki vállalja a szükséges terheket. Úgy vélik, a gond azzal van, hogy a kormány a korábbi hasonló esetekben, a bankadó és a tranzakciós illeték kivetésekor hagyta, hogy a pénzintézetek ezeket áthárítsák az ügyfelekre.

Az új bejelentések mögött akkor húzódhatna korrekt szándék, ha az árat nem a magyar polgárok fizetnék meg – közölte Facebook-bejegyzésében Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, aki arra szólított fel: a családok védelmének indokával ne lehessen a családokra újabb terheket hárítani.

MSZP

Tóth Bertalan, a párt társelnöke bejegyzésében úgy fogalmazott:

Elvárjuk hogy a NER oligarchái se maradjanak ki az extraprofit után adóztatásból.

A párt azt javasolja továbbá, hogy a bevételből az energiaárak és a honvédelem finanszírozása mellett a szakmunkás minimálbérig csökkentsék a fizetéseket terhelő adókat, hogy ki tudják fizetni az emberek a brutálisan megdrágult élelmiszereket, az alapvető élelmiszerek áfakulcsát vigyék le 5 százalékra, a leginkább rászorulók részére pedig vezessék be az élelmiszerkupont.

Azt akarjuk, hogy azon gyermeket nevelő családok, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a létminimum szintjét, az egyszülős családok, az alacsony nyugdíjban részesülő nyugdíjasok, a súlyos fogyatékossággal élők, a szociális segélyből élő munkanélküliek, a hajléktalanok, a szociális ösztöndíjban részesülő felsőfokú tanulmányokat végzők kapjanak olyan, havonta 20 ezer forint értékű támogatást, amit csak alapvető élelmiszerekre lehet elkölteni!

– tette hozzá Tóth Bertalan.

The post DK: Orbán új adóját a tisztességes magyar emberek fogják megfizetni first appeared on 24.hu.

Related posts

Jól járt Magyarország Merkel pártjának új vezetőjével?

MOCOHU

Nővére életébe került a buli utáni ittas vezetés

MOCOHU

A folyó mélyén is ébresztett egy iPhone, ami három napig vízben volt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This