13.2 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
általános iskolalövöldözésMAGYARORSZÁGNagyvilágtexasusauvalde

Agyonlőttek 14 gyereket egy texasi általános iskolában

Legkevesebb 14 gyerek és egy tanár meghalt egy iskolai lövöldözésben az Amerikai Egyesült Államokban, a texasi Uvalde városában, 133 kilométerre San Antoniotól, írja a BBC.

Az Robb Általános Iskolába 5 és 11 év közötti gyermekek járnak. Az elhunytak második, harmadik és negyedik osztályos diákok voltak, azaz 7 és 10 év közötti gyerekek.

Greg Abbott texasi kormányzó közlése szerint az elkövető egy 18 éves helyi férfi, Salvador Ramos volt. Autóval érkezett az iskola közelébe, majd válogatás nélkül tüzet nyitott a diákokra.

A támadó pisztollyal és valószínűleg egy puskával egyaránt támadott, bár utóbbit hivatalosan még nem erősítették meg.

Az elkövetőt a rendőrök lelőtték, egyedül cselekedett. Két egyenruhás szintén megsérült az incidens során, de állapotuk nem súlyos.

Abbott arról beszélt, egész Texas a kegyetlen bűncselekmény áldozatait gyászolja. Megköszönte az elsők között a helyszínre érő rendőröknek a közbeavatkozást, egyúttal mindenre kiterjedő nyomozást rendelt el.

Pete Arredondo, a helyi rendőrkapitány sajtótájékoztatóján közölte, az elhunytak mellett sokan megsérültek, de pontos számot nem árult el. Nem sokkal később a San Antonioi Egyetemi Kórház a Twitter-oldalán azt írta, egy 66 éves nő és egy 10 éves lány állapota kritikus.

A Fehér Ház közlése szerint Joe Bident tájékoztatták az incidensről, az amerikai elnök pedig azonnal együttérzését fejezte ki az áldozatok családtagjainak. Helyi idő szerint az esti órákban beszédet intéz a nemzethez az esettel összefüggésben.

Tíz évvel ezelőtt 20 gyermek és 6 felnőtt halt meg a connecticuti Newtown városában történt lövöldözésben. A tragédiát követően szigorítani szerettek volna a fegyvertartási engedélyek kiadásán, de akkor az amerikai szenátuson nem ment át a javaslat. Ebben az időben Biden az USA alelnöke volt.

Kapcsolódó
A tömeggyilkosságok se vehetik el az amerikaiak fegyvertartáshoz való jogát

Több mint félmillió ember halálát okozták lőfegyverek az USA-ban 2000 óta, ami egyértelműen összefügg azzal, szinte bárki és bárhol fegyverhez juthat. Miért ragaszkodik mégis a társadalom többsége a fegyvertartási joghoz?

The post Agyonlőttek 14 gyereket egy texasi általános iskolában first appeared on 24.hu.

Related posts

Támogató levelet is kapott az „őslakók” által betalált melegmagazin

MOCOHU

Petőfi özvegye szexuális eszköznek érezte magát új férje mellett

MOCOHU

Pegazuson lovagló Orbán és Covid-kiábrándultság – megnyílt a 21. ARC kiállítás

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This