37.5 C
Budapest
July 2, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
azovsztal MAGYARORSZÁG mariupol Nagyvilág orosz-ukrán háború percről-percre vlagyimir putyin volodimir zelenszkij

Újra megnyitott az amerikai nagykövetség Kijevben

Ismét megkezdte munkáját az Egyesült Államok nagykövetsége szerdán Kijevben, ahonnan az Oroszország által Ukrajna ellen február 24-én indított teljes körű háború miatt evakuálni kellett az amerikai diplomatákat – jelentette be Daniel Langenkamp, a diplomáciai képviselet szóvivője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva.

„Hivatalosan is újraindítjuk a munkát” – mondta a szóvivő az UNIAN ukrán hírügynökség beszámolója szerint. Elmondása szerint első körben csupán néhány diplomata kezdi meg a tevékenységét Kijevben a külképviselet személyzetéből. A nagykövetség fölé szerdán kitűzték az amerikai zászlót.

Christina Queen ideiglenes ügyvivő nagykövet és néhány amerikai diplomata már május 8-án megérkezett az ukrán fővárosba. A külképviselet akkori sajtóközleményében kiemelték, hogy a nagykövetség visszatérését a nácizmus felett aratott győzelem napjára időzítették.

A Jevropejszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy az amerikai diplomaták április 26-án tértek vissza Ukrajnába, de akkor még a harcoktól megkímélt, biztonságosabb nyugati országrészben lévő Lvivbe. Korábban jelezték, hogy május végéig készülnek visszatérni a fővárosba, de még ezt is attól tették függővé, miként alakul a biztonsági helyzet Kijevben.

The post Újra megnyitott az amerikai nagykövetség Kijevben first appeared on 24.hu.

Related posts

GVH-elnök: Komoly zavarok, vadnyugati állapotok az építőanyag-piacon

MO.CO.HU

Nicsak, ki vagyok? döntő: harmadik lett a Varjú, aki Dobrády Ákos volt

MO.CO.HU

Magyarország a legeladósodottabb az egész régióban

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status