15.9 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
azovsztalMAGYARORSZÁGmariupolNagyvilágorosz-ukrán háborúpercről-percrevlagyimir putyinvolodimir zelenszkij

Újra megnyitott az amerikai nagykövetség Kijevben

Ismét megkezdte munkáját az Egyesült Államok nagykövetsége szerdán Kijevben, ahonnan az Oroszország által Ukrajna ellen február 24-én indított teljes körű háború miatt evakuálni kellett az amerikai diplomatákat – jelentette be Daniel Langenkamp, a diplomáciai képviselet szóvivője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva.

„Hivatalosan is újraindítjuk a munkát” – mondta a szóvivő az UNIAN ukrán hírügynökség beszámolója szerint. Elmondása szerint első körben csupán néhány diplomata kezdi meg a tevékenységét Kijevben a külképviselet személyzetéből. A nagykövetség fölé szerdán kitűzték az amerikai zászlót.

Christina Queen ideiglenes ügyvivő nagykövet és néhány amerikai diplomata már május 8-án megérkezett az ukrán fővárosba. A külképviselet akkori sajtóközleményében kiemelték, hogy a nagykövetség visszatérését a nácizmus felett aratott győzelem napjára időzítették.

A Jevropejszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy az amerikai diplomaták április 26-án tértek vissza Ukrajnába, de akkor még a harcoktól megkímélt, biztonságosabb nyugati országrészben lévő Lvivbe. Korábban jelezték, hogy május végéig készülnek visszatérni a fővárosba, de még ezt is attól tették függővé, miként alakul a biztonsági helyzet Kijevben.

The post Újra megnyitott az amerikai nagykövetség Kijevben first appeared on 24.hu.

Related posts

Soha nem látott méretű globális maffiát lepleztek le Nigériában

MOCOHU

Meghalt Kántor Péter költő

MOCOHU

Özönvizet jósolnak szombatra

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This