37.5 C
Budapest
June 25, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁG Nagyvilág őrizet stefan harabin szlovákia

Őrizetbe vették a szlovák legfelsőbb bíróság volt elnökét

Őrizetbe vette Stefan Harabínt, a szlovák legfelsőbb bíróság volt elnökét és korábbi igazságügy-minisztert a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), amely extrémizmus bűncselekményének gyanújával indított eljárást ellene – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a rendőrség közlésére hivatkozva hétfőn.

A volt főbíró ellen indult eljárás részletes okairól a rendőrség az ügyben folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva nem adott tájékoztatást.

Stefan Harabín, aki korábban államfőjelöltként is indult a szlovák elnökválasztáson, a jelenlegi kormány és Zuzana Caputová államfő erőteljes kritikusaként ismert a szlovák politikában. Folyamatosan kritizálta például a kormány koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseit, és bírálta Szlovákiának az orosz-ukrán konfliktus kapcsán kialakított hivatalos álláspontját, benne az Oroszország elleni szankciópolitikával.

A TASR jelentése szerint korábban több kormánypárti képviselő is feljelentést tett Harabín ellen azon kijelentéseivel összefüggésben, amelyeket az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban tett.

(MTI)

The post Őrizetbe vették a szlovák legfelsőbb bíróság volt elnökét first appeared on 24.hu.

Related posts

Hétfőn fontos változás jön az Ersténél, új rendszer váltja le a NetBankot és a MobilBankot

MO.CO.HU

Szabó Győző nem szívesen vállal csókot a színpadon

MO.CO.HU

Áldoktort leplezett le a Szkeptikus Társaság, a neten vásárolta a diplomáit

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status