17.1 C
Budapest
March 25, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élőfinnországMAGYARORSZÁGNagyvilágnatopercről-percreputyinsvédországukrán-orosz háborúzelenszkij

Az Európai Hírügynökségek Szövetsége felfüggesztette az orosz TASZSZ tagságát

Felfüggesztették a TASZSZ orosz hírügynökség tagságát az Európai Hírügynökségek Szövetségében (EANA), a vezetőség pénteken közzétett indoklása szerint azért, mert „megsértette a szövetség alapelveit”. Clemens Pig, a szervezet vezetője újságíróknak elmondta, hogy Szarajevóban rendezett konferenciájukon a szövetség tagjai nagy többséggel szavazták meg a határozatot.

A szervezet öttagú igazgatói tanácsa – amelyben a többi között Fabrice Fries, az AFP francia hírügynökség vezetője is tag – február 27-én fogalmazta meg a felfüggesztésre irányuló indítványt, az Ukrajna elleni, február 24-én indult orosz támadás után három nappal pedig a szövetség azt vetette Moszkva szemére, hogy az orosz kormány által újonnan elfogadott jogszabályok súlyosan korlátozzák a sajtószabadságot.

A most elfogadott határozat értelmében a TASZSZ képviselői nem vehetnek részt a szervezet egyetlen tanácskozásán és megszűnik minden hivatalos kapcsolat az orosz hírügynökség és az EANA között. Alexandru Ion Giboi, a szövetség főtitkára közölte: a felfüggesztés határozatlan időre szól, és a szövetségbe történő visszatérés feltételei „rendkívül nehezek” lesznek. (MTI)

The post Az Európai Hírügynökségek Szövetsége felfüggesztette az orosz TASZSZ tagságát first appeared on 24.hu.

Related posts

Az autók drágulása húzta felfelé a lízingpiacot

MO.CO.HU

Danyi Gábor: A norvégok ellen is szeretnénk bizonyítani

MO.CO.HU

Jamie Lee Curtis szerint a szépészeti beavatkozás fiataloknak olyan, mint láncfűrészt adni egy baba kezébe

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status