37.5 C
Budapest
May 21, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élő finnország MAGYARORSZÁG Nagyvilág nato percről-percre putyin svédország ukrán-orosz háború zelenszkij

Az Európai Hírügynökségek Szövetsége felfüggesztette az orosz TASZSZ tagságát

Felfüggesztették a TASZSZ orosz hírügynökség tagságát az Európai Hírügynökségek Szövetségében (EANA), a vezetőség pénteken közzétett indoklása szerint azért, mert „megsértette a szövetség alapelveit”. Clemens Pig, a szervezet vezetője újságíróknak elmondta, hogy Szarajevóban rendezett konferenciájukon a szövetség tagjai nagy többséggel szavazták meg a határozatot.

A szervezet öttagú igazgatói tanácsa – amelyben a többi között Fabrice Fries, az AFP francia hírügynökség vezetője is tag – február 27-én fogalmazta meg a felfüggesztésre irányuló indítványt, az Ukrajna elleni, február 24-én indult orosz támadás után három nappal pedig a szövetség azt vetette Moszkva szemére, hogy az orosz kormány által újonnan elfogadott jogszabályok súlyosan korlátozzák a sajtószabadságot.

A most elfogadott határozat értelmében a TASZSZ képviselői nem vehetnek részt a szervezet egyetlen tanácskozásán és megszűnik minden hivatalos kapcsolat az orosz hírügynökség és az EANA között. Alexandru Ion Giboi, a szövetség főtitkára közölte: a felfüggesztés határozatlan időre szól, és a szövetségbe történő visszatérés feltételei „rendkívül nehezek” lesznek. (MTI)

The post Az Európai Hírügynökségek Szövetsége felfüggesztette az orosz TASZSZ tagságát first appeared on 24.hu.

Related posts

Karácsony szerint viccnek is durva, hogy fenyegetik azokat, akik részt vennének a jövő heti sztrájkban

MO.CO.HU

Árverezik az Oroszországban valaha csiszolt legnagyobb gyémántot

MO.CO.HU

Frontális karambolban halt meg egy 25 éves nő Eger és Ostoros között

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status