2.4 C
Budapest
December 6, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
fesztiválKultúraMAGYARORSZÁGveszprémfeszt

Sztárdömping júliusban a VeszprémFesten (x)

2022-ben július 11 és 16 között várja közönségét a 18. VeszprémFest. A nyitónapon a kétszeres Grammy-díjas jazz énekes, zongorista és zeneszerző, DIANA KRALL lép színpadra. A kanadai születésű művésznő a világ legkeresettebb női jazz előadója. Eddig ötször járt Magyarországon, 2013-ban zajos sikert aratva a VeszprémFesten is fellépett.

Július 12-én az Egyesült Királyság valaha élt legeredményesebb jazzművésze, a jazzt, a popot és a rockot egyedi megközelítésben ötvöző JAMIE CULLUM lesz a fesztivál fellépője. Cullum 2016-ban már járt Veszprémben, akkor a VeszprémArénában adott felejthetetlen hangulatú koncertet, mely egyébként a zenész első magyarországi fellépése volt.

A fesztivál harmadik napján a világ legsikeresebb fado előadója, ANA MOURA áll közönség elé. Portugália talán legszebb zenei hagyományát, a melankolikus, keserédes stílust képviselő művész bejárta a világot, de 2007-ben fellépett a Rolling Stones-szal is Lisszabonban, és együtt dolgozott Prince-szel is, aki akkora rajongója lett, hogy 2011-ben inkognitóban megnézte az énekesnő fellépését a Sziget Fesztiválon.

Július 14-én a flamenco-salsa-pop legenda, Nicolas Reyes énekes vezetésével a GIPSY KINGS játszik. Az együttes tagjai 1988-tól a műfaj világsztárjainak számítanak, az elmúlt három évtizedben uralták a World Music listákat. Összesen 13 stúdió albumuk jelent meg, melyekből több mint 14 millió darabot adtak el világszerte. 2013-ban másodízben nyerték el a legjobb világzenei album Grammy-díját.

Az ötödik napon a jazz, a soul, és a francia sanzon stíluskeverékében éneklő francia sztár, ZAZ koncertjét élvezheti a közönség. 2010-ben jelent meg első albuma, a Zaz, amelyről a Je veux című dal bombasiker lett. Ötödik, legújabb stúdió albumát a világjárvány ideje alatt készítette, és októberben jelentette meg ISA címmel.

A fesztivál zárónapján a brit szupersztár, JAMES BLUNT ad koncertet. Az énekes 2022 februárjában induló, The Stars Beneath My Feet című Európa turnéjának keretében lép fel Veszprémben.

A nagyszínpados programok mellett július 15, 16 és 17-én a Jezsuita Templomkertben JAMIE WINCHESTER koncertezik, aki három este, három hangszerelésben, három különböző programot mutat be a közönségnek.

 

Jegyek: https://www.veszpremfest.hu

The post Sztárdömping júliusban a VeszprémFesten (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

Futárhüttét nyitottak a Jókai téren

MO.CO.HU

Idén nem marad el a Múzeumok Éjszakája

MO.CO.HU

A korábbi Forma-1-es pilóta feladta magát egy félresikerült csíny miatt

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This