13.3 C
Budapest
October 1, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
donbasz MAGYARORSZÁG mariupol Nagyvilág orosz-ukrán háború oroszország putyin ukrajna zelenszkij

Az oroszok azt mondják, ukrán fegyver- és üzemanyagraktárakat bombáztak le

Hat ukrán fegyver- és üzemanyagraktárat semmisített meg az orosz légierő rakétacsapásokkal – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtök délutáni hadijelentést ismertetve.

Mint mondta, az orosz csapatok összesen 76 ukrán katonai létesítményre mértek csapást 320 fős veszteséget okozva az ellenfélnek. Hozzátette: harmincöt ukrán harci járművet és egy Tocska-U kilövőállást is megsemmisítettek.

Konasenkov szerint az ukrán fegyveres erők ezzel a háború kezdete óta 142 repülőgépet, 111 helikoptert, 621 drónt, 277 légvédelmi rakétarendszert, 2629 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 302 rakéta-sorozatvetőt, 1154 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 2445 különleges katonai járművet veszítettek.

Szemtanúk beszámolói szerint két erőteljes robbanást lehetett hallani a nap folyamán az ukrán határ közelében található orosz Belgorod városának déli részén. Egyelőre nem tudni, mi okozta a robbanást, illetve vannak-e esetleges áldozatok, vagy károk.
A RIA Novosztyi orosz hírügynökség csütörtök reggel arról adott hírt, hogy a határ menti orosz Belgorod megyében ukrán oldalról tűz alá vettek egy humanitárius segélyszállítmányt. Az incidensnek nem voltak sebesültjei. Az utóbbi napokban Oroszország az ukrán kormányerők több támadásáról is beszámolt a határmenti térségben, s figyelmeztetett, hogy mindez a helyzet jelentős elmérgesedéséhez vezethet.

(MTI)

The post Az oroszok azt mondják, ukrán fegyver- és üzemanyagraktárakat bombáztak le first appeared on 24.hu.

Related posts

A briteknek valóban volt egy James Bond nevű kémje, be is küldték a vasfüggöny mögé

MO.CO.HU

Kóros elmeállapota miatt felmenthetik a nagyanyját késsel és kalapáccsal kivégző férfit

MO.CO.HU

Horváth Cintia: Az emberek 80%-a azt gondolja rólam, hogy nem értek semmihez

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status