15.2 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
donbaszMAGYARORSZÁGmariupolNagyvilágorosz-ukrán háborúoroszországputyinukrajnazelenszkij

Az oroszok azt mondják, ukrán fegyver- és üzemanyagraktárakat bombáztak le

Hat ukrán fegyver- és üzemanyagraktárat semmisített meg az orosz légierő rakétacsapásokkal – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtök délutáni hadijelentést ismertetve.

Mint mondta, az orosz csapatok összesen 76 ukrán katonai létesítményre mértek csapást 320 fős veszteséget okozva az ellenfélnek. Hozzátette: harmincöt ukrán harci járművet és egy Tocska-U kilövőállást is megsemmisítettek.

Konasenkov szerint az ukrán fegyveres erők ezzel a háború kezdete óta 142 repülőgépet, 111 helikoptert, 621 drónt, 277 légvédelmi rakétarendszert, 2629 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 302 rakéta-sorozatvetőt, 1154 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 2445 különleges katonai járművet veszítettek.

Szemtanúk beszámolói szerint két erőteljes robbanást lehetett hallani a nap folyamán az ukrán határ közelében található orosz Belgorod városának déli részén. Egyelőre nem tudni, mi okozta a robbanást, illetve vannak-e esetleges áldozatok, vagy károk.
A RIA Novosztyi orosz hírügynökség csütörtök reggel arról adott hírt, hogy a határ menti orosz Belgorod megyében ukrán oldalról tűz alá vettek egy humanitárius segélyszállítmányt. Az incidensnek nem voltak sebesültjei. Az utóbbi napokban Oroszország az ukrán kormányerők több támadásáról is beszámolt a határmenti térségben, s figyelmeztetett, hogy mindez a helyzet jelentős elmérgesedéséhez vezethet.

(MTI)

The post Az oroszok azt mondják, ukrán fegyver- és üzemanyagraktárakat bombáztak le first appeared on 24.hu.

Related posts

Szegény Varga Judit, szegény Gulyás Gergely! Ez nem lesz könnyű!

MOCOHU

36 éves atlétikai országos csúcs dőlt meg

MOCOHU

Merkely Béla oltotta be az ország legidősebb praktizáló háziorvosát

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This