14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldelőválasztásidőközi választásMAGYARORSZÁGsárvár

Felhívásban keresnek ellenzéki jelöltet Sárvárra, még az előválasztás se kizárt

Június 26-án időközi választást tartanak Sárváron, az egyik helyi választókerületben, az ötösben. Az Úgytudjuk.hu arról ír, hogy a magát a Fidesz ellenében meghatározó Mindenki Sárvárért Mozgalom Facebook-felhívásban keres jelöltet.

Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület embere már bejelentette, hogy elindul, ellene a Mindenki Sárvárért indítana olyan független személyt, aki nem a Fidesz színeiben, és nem is annak a szövetségeseként indul, valamint elfogadja a sárvári ellenzéki nyilatkozatot.

A Facebookon megjelent felhívásban ott van több elérhetőség, no meg egy határidő: április 29. Ha több jelölt lesz, akkor előválasztást is tartanak, április 30-tól május 5-ig méghozzá. Aztán május 7-én indulhat az ajánlások gyűjtése.

Az időközi választásra azért van szükség, mert a körzet eddigi képviselője, Szabó Gyula tavaly nyár végén elhunyt. A koronavírus miatti vészhelyzet okán nem lehetett eddig kiírni az időközit, de egy friss jogszabály-módosítás ezt lehetővé tette.

The post Felhívásban keresnek ellenzéki jelöltet Sárvárra, még az előválasztás se kizárt first appeared on 24.hu.

Related posts

Juhan Kuus, a fotós, aki a dél-afrikai mindennapokat és az elnyomás elleni harc pillanatait is megmutatta a világnak

MO.CO.HU

Államilag támogatott kölcsön is lesz a lakásfelújítási támogatáshoz

MO.CO.HU

Késett a nővér, az orvos nem tudott egyedül belépni a számítógépbe, ezért nem tudták ellátni az ügyeleten a fulladó kisfiút

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This