12.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-StílusháborúMAGYARORSZÁG

Segíts a háború elől menekülőknek! (X)

Március elején egy pár napos csecsemővel érkezett egy család a Katolikus Karitász határ melletti bázisára, Barabásra. Több napos vonatozás után jutottak el hozzánk, ahol orvosi segítséget, pelenkát, babaruhát, élelmiszercsomagot, meleg italt kaptak. Önkénteseink segítségével még aznap éjszaka eljutottak Budapestre, ahol sikerült elszállásolnunk őket. – Ez egy a sok történet közül, amikkel önkénteseink mindennap találkoznak.

2022. február 27-e óta a barabási segítségponton már több mint 10 ezer menekültnek segített segélyszervezetünk: gondoskodunk a fogadásukról, ellátásukról, elszállásolásukról vagy segítünk nekik a továbbutazás szervezésében. Március 21-től már a budapesti BOK-csarnokban kialakított tranzit váróban is dolgozunk az érkezőkért.

Tevékenységünk a határon túlra is irányul, eddig közel 100 tonna tartós élelmiszert juttattunk el Kárpátaljára, segítve a belső menekülteket is.

A Katolikus Karitász hosszútávon is szeretne segíteni a menekülteknek, lakhatási programmal, albérlet támogatással, ideiglenes elhelyezéssel. Leendő, szakemberekből álló hálózatunk támogatja a menekültek traumáinak feldolgozását is.

A hozzánk érkező menekültek 45%-a gyermek, a felnőttek 95%-a pedig nő: édesanyák, nagymamák, akiknek a teljes bizonytalanságban kellett hátrahagyniuk a hadköteles apákat, férjeket, testvéreket. A fizikai segítségnyújtás mellett feladatunknak érezzük, hogy abban a pár órában, amit a segítségponton töltenek, meghallgassuk őket, ki tudják beszélni magukból a fájdalmat, a félelmet. Ebben önkéntes tolmácsaink is segítenek a nap 24 órájában.

A Katolikus Karitász munkatársai folyamatosan fogadják és segítik a menekülteket. Segélyszervezetünk feladatainak ellátásához várjuk a felajánlásokat, támogatást az alábbi módokon:

–        A 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500 forint támogatást jelent);

–        Online adományozással a www.karitasz.hu-n;

–        A Katolikus Karitász központi bankszámláján „összefogás Ukrajnáért” megnevezéssel – Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008

–        Tartós élelmiszerrel az alábbi pontokon

–        Önkéntesként az alábbi űrlap kitöltésével

The post Segíts a háború elől menekülőknek! (X) first appeared on 24.hu.

Related posts

Molnár Anikó „kissé elnyomó” típusú férfinek tartja Bochkor Gábort

MOCOHU

Dwayne Johnson elmondta, miért nincs látványos kockás hasa

MOCOHU

A vírushelyzet miatt tovább csúszik a generációváltás

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This