6.3 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldcivil szervezetekemmikacifántos gyerekeink mosolyáért alapítványMAGYARORSZÁGszociális ellátástámogatás

444.hu: Forráshiány miatt nem adott a kormány támogatást a fogyatékos gyerekek napközijének

Hiába kért támogatást az államtitkárságtól a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekek és fiatal felnőttek nappali ellátásával foglalkozó alapítvány a maglódi épületük padlószigetelésére, forráshiányra hivatkozva elutasították őket – írja a 444.hu.

A lap arról számolt be, hogy a Kacifántos Gyerekeink Mosolyáért Alapítvány levélben kért támogatást az Emmi Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárságától, hogy le tudják szigetelni a padlót.

Az egész napközi alsó szigetelésére összesen 10,5 millió forintra lenne szükség, mert jelenleg csak linóleum van a betonon, és az asztmás gyerekek miatt az arra terített szőnyeg nem jó megoldás.

A minisztérium április 8-án azonban arról tájékoztatta őket, hogy köszönettel vették a megkeresést, meg is vizsgálták a kérelmet,

de forráshiány miatt idén nem tudnak anyagi támogatást biztosítani.

Az alapítvány munkájához egyúttal sok sikert kívánt a minisztérium.

A szervezet, mint írják, jelenleg hat súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekkel és fiatal felnőttel foglalkozik napközben. Paku Andrea, az alapítvány kuratóriumi tagja a lapnak azt mondta, hogy korábban 3 millió forintra pályáztak az állami Bethlen Gábor Alapkezelőnél, de csak 150 ezret kaptak.

The post 444.hu: Forráshiány miatt nem adott a kormány támogatást a fogyatékos gyerekek napközijének first appeared on 24.hu.

Related posts

Az alkalmazottak 54 százaléka megfontolná a felmondást, ha nincs lehetőség otthonról dolgozni

MOCOHU

Keresztbe tett az időjárás a mezőgazdaságnak, elmaradtak a munkákkal a termelők

MOCOHU

A nap legfontosabb hírei – 2021. július 24.

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This