37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld civil szervezetek emmi kacifántos gyerekeink mosolyáért alapítvány MAGYARORSZÁG szociális ellátás támogatás

444.hu: Forráshiány miatt nem adott a kormány támogatást a fogyatékos gyerekek napközijének

Hiába kért támogatást az államtitkárságtól a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekek és fiatal felnőttek nappali ellátásával foglalkozó alapítvány a maglódi épületük padlószigetelésére, forráshiányra hivatkozva elutasították őket – írja a 444.hu.

A lap arról számolt be, hogy a Kacifántos Gyerekeink Mosolyáért Alapítvány levélben kért támogatást az Emmi Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárságától, hogy le tudják szigetelni a padlót.

Az egész napközi alsó szigetelésére összesen 10,5 millió forintra lenne szükség, mert jelenleg csak linóleum van a betonon, és az asztmás gyerekek miatt az arra terített szőnyeg nem jó megoldás.

A minisztérium április 8-án azonban arról tájékoztatta őket, hogy köszönettel vették a megkeresést, meg is vizsgálták a kérelmet,

de forráshiány miatt idén nem tudnak anyagi támogatást biztosítani.

Az alapítvány munkájához egyúttal sok sikert kívánt a minisztérium.

A szervezet, mint írják, jelenleg hat súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekkel és fiatal felnőttel foglalkozik napközben. Paku Andrea, az alapítvány kuratóriumi tagja a lapnak azt mondta, hogy korábban 3 millió forintra pályáztak az állami Bethlen Gábor Alapkezelőnél, de csak 150 ezret kaptak.

The post 444.hu: Forráshiány miatt nem adott a kormány támogatást a fogyatékos gyerekek napközijének first appeared on 24.hu.

Related posts

Mégis vannak áldozatai az oroszországi repülőgépbalesetnek

MO.CO.HU

Fodrásza kért tőle egy szelfit, hogy megoszthassa. Meglepődött, mikor viszontlátta magát

MO.CO.HU

Személyesen adják át az Oscar-díjakat, zúgolódnak a jelöltek

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status