13.3 C
Budapest
October 1, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld brüsszel emelés holoda attila MAGYARORSZÁG rezsicsökkentés

RTL: idén 800 milliárdot is bukhatott az állam a rezsicsökkentésen, szükség lesz emelésre

Csak idén már 600-800 milliárd forint veszteséget szenvedett el a magyar állam a magas energiaárak mellett is fenntartott rezsicsökkentés miatt – mondta az RTL Híradónak Holoda Attila energetikai szakértő. Számításai szerint ilyen körülmények között már nem tartható sokáig az árbefagyasztás, ezért szükség is lesz emelésre, bár szerinte kevéssé valószínű, hogy az drasztikus legyen.

Orbán Viktor korábban a magyar gazdasági növekedés mértékétől és az uniós rendelkezésektől tette függővé a rezsicsökkentés fenntartását. Utóbbi érdekében a széndioxid kvótarendszer felfüggesztését, a bioüzemanyagok kötelező felhasználásának elengedését, illetve az áram és a gáz nagykereskedelmi árának szétválasztását javasolta az uniónak a magyar kormányfő.

Holoda Attila szerint ugyanakkor ezek a feltételek Brüsszel számára biztosan nem lesznek elfogadhatóak, mivel ezekkel nem összeegyeztethető például a széndioxid-kibocsátás csökkentése.

The post RTL: idén 800 milliárdot is bukhatott az állam a rezsicsökkentésen, szükség lesz emelésre first appeared on 24.hu.

Related posts

Vakcinacsalókra figyelmeztet az Europol

MO.CO.HU

Majkát kiengedték a kórházból, de még mindig pozitív a tesztje

MO.CO.HU

Pocsék lesz az idei méztermés, az egekbe emelkednek az árak

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status