13.2 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-StílushajhullásMAGYARORSZÁG

Cél: dús, fénylő és egészséges frizura – Mindent a hajhullásról (x)

Helia-D

Dr. Battyáni Zita bőrgyógyász professzor szerint, aki a Helia-D Regenero hajhullás elleni készítményének klinikai vizsgálatát végezte nagyon sokféle ok állhat az intenzív hajvesztés mögött, ezeket sorolta fel nekünk.

Hormonális tényezők

„A hajhullásnak többféle oka is lehet, férfiaknál gyakori például a nemi hormonhoz kötődő vagy öröklődő, úgynevezett androgén hajhullás, amely már fiatal korban elkezdődhet. A nőknél a menopauza után lecsökkenő ösztrogéntermelés, az androgén hormon túlsúlya szintén a haj elvékonyodását és ritkulását okozza. Fiataloknál a policisztás ovárium (PCO) is eredményezhet fokozott hajhullást, mely szintén az androgén túlsúlyon alapszik.”

Hajviselet, hajápolás

„Talán hihetetlenül hangzik, de maga a hajviselet is okozhatja a haj ritkulását. A gyakran és szorosan megkötött haj folyamatosan húzza a hajszálakat és ez a hajgyökér elsorvadásához vezet. A hajvasaló, a hajsütővas és a hajfesték vegyi anyagai részben roncsolhatják a haj szerkezetét, különösen a külső fedőlemezkéket. Másrészt ezek az anyagok akár allergiás reakciót is okozhatnak a fejbőrön, ami aztán a nem kívánatos hatásokhoz vezet. Mindemellett az UV-sugárzás a haj, illetve a fejbőr számára is káros, ennek ellenére sokan a legmagasabb sugárzás idején sem viselnek fejfedőt.

Helia-D

Betegségek, gyógyszerek

„A fertőzéses gócok (pl. kezeletlen fogászati, nőgyógyászati problémák), a krónikus gyulladások (pl. bél-, ízületi gyulladás, vizeletfertőzés), a cukorbetegség, a pajzsmirigy túl- vagy alulműködése és még sok más betegség szerepel a hajhullás lehetséges okai között. Nem szabad kihagyni a hajbőr fertőzésének lehetőségeit (gombás és bakteriális fertőzések) akkor sem, ha azok meglehetősen ritkák. Ráadásul rengeteg olyan gyógyszer van, amelyek mellékhatásaként szintén számolhatunk hajunk intenzív ritkulásával.”

Elégtelen táplálkozás

„Az már szinte köztudott, hogy a drasztikus fogyókúra vagy az egyoldalú táplálkozás alapvető vitamin- és nyomelemhiányt okozhat. Vérszegénység esetén kialakult vashiány lehet az egyik leggyakoribb ok. Arról azonban már kevesebb szó esik, hogy például a nem kielégítő fehérje (protein) bevitel is hatással van a haj egészségére. Vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a mértéktelen cukor- ill. szénhidrát-fogyasztás is összefüggésben állhat a hajhullással. A túlzott alkoholfogyasztásról már nem is beszélve. A hőség, vagy az intenzív sporttevékenység miatt izzadás könnyen felboríthatja a szervezet elektrolit-háztartását, amelyet egyes források szintén a hajhullás lehetséges okai között említenek meg.”

Folyamatos stressz

„Mind az érzelmi, mind a fizikai stressz eredményezhet hajhullást. Tartósan stresszes állapotban védekező/menekülő mechanizmusok indulnak be a szervezetben: bizonyos hormonok termelése megnövekszik, megemelkedik a vérnyomás és az izmok szinte észrevétlenül, de folyamatosan feszülnek. A stressz miatt a kis erekben lévő simaizomsejtek is összehúzódnak, az ereket szűkítik és így a hajszálak vérellátását rontják. Ennek hatására a bőr apró hajszálereibe kevesebb vér és tápanyag jut. Emiatt kezd a tartós stressz hatására a bőr és haj állapota is romlani. A haj esetében – az ellátási hiányra való válaszul – lényegesen megnövekszik a nyugalmi állapotban lévő hajgyökerek aránya és ez vezet végül az intenzív hajhulláshoz.”

Viszlát, hajhullás!

Az esetek túlnyomó részében a hajvesztés nem végleges és az okok megszüntetésével, valamint a haj megfelelő ápolásával visszafordítható a folyamat – mindössze két lépésben:

  1. A kiváltó okok megszüntetése

    Az előbb felsorolt okok között számos olyan található, amelyekre mi magunk hatással lehetünk, kezdve a hajviseletünktől a táplálkozási szokásainkon át a stresszes életmódunkig.

  2. A fejbőr és a haj regenerálása

    Türelmesen és kitartóan kell ápolnunk a hajunkat annak érdekében, hogy visszakapja rugalmasságát, fényét és sűrűségét. Eközben pedig gondoskodnunk kell a fejbőr és a hajgyökér, illetve a hajhagymák működőképes állapotának fenntartásáról is. Szerencsére ehhez kiváló készítmények állnak rendelkezésre.

Helia-D

Regenerálás kívül-belül

Jónéhány olyan vitamin és ásványi anyag van, amely „belsőleg” nyújt segítséget ahhoz, hogy a bőr és haj megkapja a számára szükséges támogatást a regenerálódáshoz. Érdemes beszerezni olyan komplex készítményt, ami a haj számára legfontosabb hatóanyagokat együttesen tartalmazza. Ilyen a Helia-D Regenero Szépségvitamin, amit azok számára fejlesztettek ki, akik egészséges hajat, bőrt és körmöket szeretnének. És hogy mivel járul hozzá ennek eléréséhez?

A biotint sok helyen egyenesen a szépség vitaminjának aposztrofálják. Hiánya anyagcserezavarokhoz, hajhulláshoz és korpásodáshoz vezet.

A B-komplex csoport más vitaminjai (például a B1, B2, B3, B6,) sok szempontból nélkülözhetetlenek. Többek között olyan aminosavak termelésében játszanak szerepet, amelyek a hajszálakat keratin előállításához szükségesek.

Az A-vitamin minden sejt, vagy szövet fejlődéséhez szükséges, és így van ez a haj és fejbőr esetén is.

A cink egyik feladata a fehérjék felszívódásának elősegítése. Amikor nincs elegendő belőle a szervezetünkben, akkor nem csak hajunk kezd feltűnően hullani és sérülékennyé válni, hanem például a sebgyógyulást is hátráltatja.

A szelén erős antioxidáns, ezáltal képes az ún. oxidatív stressz mérséklésére. Ezzel függ össze az immunerősítő hatása is.

A mezei zsúrló a benne lévő kovasav szilícium tartalmával a töredező körmök és a hajhullás ellen hat, de gyulladáscsökkentő hatását is kimutatták.

A nagy csalánnak hajhullást csökkentő és a hajat erősítő hatása is van. Ám nem elég csak belülről segíteni a szervezetet a regenerálódásban, vessünk be speciális kozmetikumokat is a gyönyörű, egészséges haj elérésében.

A Helia-D élen jár a hajhullás elleni problémák megoldásában: az innovatív kutatási eredményeket felhasználva egyesítette a koffein és a gyógynövények erejét és megalkotta a Helia-D Regenero Koffein sampont és a Helia-D Regenero Hajhullás Elleni Regeneráló eszenciát koffeinnel, az egészséges, gyönyörű és erős hajért.

The post Cél: dús, fénylő és egészséges frizura – Mindent a hajhullásról (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

Megszületett Delhusa Gjon első unokája

MOCOHU

Bukhat-e egyáltalán Dárdai Berlinben?

MOCOHU

Nyolc forduló után sincs elnöke az amerikai képviselőháznak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This