13.3 C
Budapest
October 1, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁG Nagyvilág orosz-ukrán háború oroszország ukrajna

Biden elmondása szerint kész lenne Ukrajnába utazni

A Fehér Ház hamarosan dönthet egy magas rangú amerikai kormányzati tisztségviselő Ukrajnába küldéséről – jelentette ki csütörtökön újságíróknak nyilatkozva Joe Biden amerikai elnök.

„Most fogjuk meghozni a döntést” – fogalmazott az elnök, majd viccelődve megkérdezte az egyik újságírót, hogy készen áll-e az indulásra. Arra a kérdésre, hogy ő maga készen állna-e arra, hogy elinduljon Ukrajnába, Biden igennel válaszolt, de nem erősítette meg, hogy ez valóban a tervek között szerepelne.

Később az Air Force One, az amerikai elnöki különgép fedélzetén az újságírók ismét rákérdeztek Biden félreérthető megjegyzésére, azonban Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivő-helyettese azt mondta, hogy nincs ilyen terv.

Még tárgyalunk, mielőtt meghozzuk a döntést. Mint tudják, rendszeresen, minden nap tartjuk a kapcsolatot Kijevvel, az ukrán kormánnyal

– tette hozzá a szóvivő.

A helyzetet ismerő forrásokra hivatkozó sajtóinformációk szerint elképzelhető, hogy Lloyd Austin védelmi miniszter vagy Antony Blinken külügyminiszter látogat majd Ukrajnába, annak viszont kicsi a valószínűsége, hogy Biden vagy Kamala Harris alelnök utazzon.

Az amerikai sajtó beszámolói szerint a tisztségviselők Boris Johnson brit miniszterelnök múlt heti kijevi látogatása után kezdtek tárgyalni arról, hogy küldjenek-e magas rangú tisztségviselőt Ukrajnába. Zelenszkij korábban arra bíztatta a világ vezetőit, hogy látogassanak el Kijevbe, hogy lássák az orosz invázió okozta pusztítást. Az elmúlt héten Johnsonon kívül Karl Nehammer osztrák kancellár és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is meglátogatta a háborsú sújtotta országot.

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője hétfőn azt mondta, a kormány jelenleg nem tervezi, hogy az Egyesült Államok elnöke Ukrajnába utazzon. Biden utoljára alelnökként, 2017 januárjában, járt Kijevben, amikor még Petro Porosenko volt Ukrajna elnöke.

The post Biden elmondása szerint kész lenne Ukrajnába utazni first appeared on 24.hu.

Related posts

George Russell miatt szakadt félbe a szabadedzés, a Mercedesek alig voltak pályán

MO.CO.HU

Milák döbbenetes idővel jelentkezett be az olimpiai aranyra

MO.CO.HU

Ez lesz az utolsó karácsonyom? Szerintem igen

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status