37.5 C
Budapest
May 29, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
adóemelés Gazdaság költségvetés MAGYARORSZÁG nyitrai zsolt

Miniszterelnöki megbízott: Nem lesz a lakosságot sújtó adóemelés

Nem lesz a lakosságot sújtó adóemelés – jelentette ki a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Világgazdaság podcastjában pénteken.

Nyitrai Zsolt azt mondta: a globális helyzet Magyarországot is érinti: a magyar gazdaságot is több mint 2 éve gyötri a koronavírus-járvány, az energiaárak berobbanása, továbbá az orosz-ukrán háború. Mindezek miatt „költségvetési fegyelemre” lesz szükség, de leszögezte:

az embereket érintő megszorítás egészen biztosan nem lesz.

A miniszterelnöki megbízott azt is kiemelte, hogy európai uniós helyreállítási alap forrásai nem ajándékok, ezek járnak Magyarországnak, a magyar nemzetnek. Ezekért a támogatásokért a magyar kormány küzdeni fog – közölte.

Beszélt arról is, hogy a kamatstopnak, az alapvető élelmiszerekre vonatkozó árstopnak és az üzemanyagárstopnak is van egy határideje, de hozzátette: törekszenek rá, hogy ezeket meghosszabbítsák. Az üzemenyagár tekintetében is azt mondta, folynak a tárgyalások arról, hogy az miként lehetne a jövőben is fenntartható.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: a polgári kormányzat működésének lelke a családok támogatása. Csak a családok támogatásával haladhat a magyar nemzet – jelentette ki. Mindemellett az általa képviselet kiemelt társadalmi csoportok a jövőben is kiemelt figyelmet fognak kapni – tette hozzá.

A miniszterelnöki megbízott kérdésre válaszolva azt mondta: április végén május legelején lehet az újonnan megválasztott országgyűlés alakuló ülése.

The post Miniszterelnöki megbízott: Nem lesz a lakosságot sújtó adóemelés first appeared on 24.hu.

Related posts

Bloomberg: újabb uniós szankciók jöhetnek, még idén kiszorítanák az orosz olajt Európából

MO.CO.HU

Akár hatvanszor gyorsabban is terjedhet a delta plusz variáns

MO.CO.HU

Elő a naptárakkal, íme az idei nagy kézis rangadók időpontja

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status