8.5 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
adóemelésGazdaságköltségvetésMAGYARORSZÁGnyitrai zsolt

Miniszterelnöki megbízott: Nem lesz a lakosságot sújtó adóemelés

Nem lesz a lakosságot sújtó adóemelés – jelentette ki a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Világgazdaság podcastjában pénteken.

Nyitrai Zsolt azt mondta: a globális helyzet Magyarországot is érinti: a magyar gazdaságot is több mint 2 éve gyötri a koronavírus-járvány, az energiaárak berobbanása, továbbá az orosz-ukrán háború. Mindezek miatt „költségvetési fegyelemre” lesz szükség, de leszögezte:

az embereket érintő megszorítás egészen biztosan nem lesz.

A miniszterelnöki megbízott azt is kiemelte, hogy európai uniós helyreállítási alap forrásai nem ajándékok, ezek járnak Magyarországnak, a magyar nemzetnek. Ezekért a támogatásokért a magyar kormány küzdeni fog – közölte.

Beszélt arról is, hogy a kamatstopnak, az alapvető élelmiszerekre vonatkozó árstopnak és az üzemanyagárstopnak is van egy határideje, de hozzátette: törekszenek rá, hogy ezeket meghosszabbítsák. Az üzemenyagár tekintetében is azt mondta, folynak a tárgyalások arról, hogy az miként lehetne a jövőben is fenntartható.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: a polgári kormányzat működésének lelke a családok támogatása. Csak a családok támogatásával haladhat a magyar nemzet – jelentette ki. Mindemellett az általa képviselet kiemelt társadalmi csoportok a jövőben is kiemelt figyelmet fognak kapni – tette hozzá.

A miniszterelnöki megbízott kérdésre válaszolva azt mondta: április végén május legelején lehet az újonnan megválasztott országgyűlés alakuló ülése.

The post Miniszterelnöki megbízott: Nem lesz a lakosságot sújtó adóemelés first appeared on 24.hu.

Related posts

Félmillió forintos mobilt mutatott a Qualcomm

MOCOHU

A Fehér Ház készséggel válaszol Nicki Minaj vakcinákkal kapcsolatos aggályaira

MOCOHU

Országszerte tüntettek a francia nyugdíjreform ellen

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This