37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
hydro fehérvár av19 icehl jégkorong MAGYARORSZÁG red bull salzburg Sport

Kétszer is vezetett, mégis kikapott a Volán hokicsapata

Két napja Salzburgban a házigazda a 85. percben – minden idők leghosszabb osztrák fináléjában, éjszakába nyúlóan, kétszeri hosszabbításban – győzött, most pedig a Bajnokok Ligájába is bejutott Fehérvár történetének első hazai döntőjén léptek jégre a csapatok. Teltház, közel 3200 néző zsúfolódott össze az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, és már az is biztos volt, hogy a hétfői, negyedik találkozóra sem lehet jegyet kapni.

Kapcsolódó
Gondolkodik a Fradi, hogy van-e így értelme a hokibajnokságnak

Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke szerint szereptévesztésben van a klubokat elmarasztaló Magyar Jégkorong Szövetség.

Az MTI tudósítása szerint eleinte mezőnyfölényben voltak az alapszakaszgyőztes vendégek, a Volán nehezen tudott helyzetet kialakítani, még lövésig eljutni is problémát okozott. Aztán váratlanul, a 12. percben Hári János villant (1-0).

Még a szünet előtt egyenlített a Salzburg, Terrence Brennan szép csel után lőtt a jobb felső sarokba (1-1), majd beszólt a hazaiak kapusának, Rasmus Tirronennek, ezért tízperces büntetést kapott.

A második harmad elején ismét Hári volt a főszereplő, ezúttal a hosszú sarkot választotta (2-1). Csakhogy öt perc alatt fordítottak az osztrákok. Előbb Peter Schneider takarásból talált be (2-2), majd Brian Lebler maradt üresen és nem hibázott (2-3).

A 32. percben Braeden Shaw, a hazaiak csatára kapott végleges kiállítást, a játékvezetők videózás után döntöttek úgy, hogy szabálytanul ütközött Mike Dalhuisennel, aki egy rövid ideig mozdulatlanul feküdt a jégen, végül saját lábán ment ki a cserepadra. Sikerült kivédekezni a szabályok szerint öt percig tartó emberhátrányt, ugyanakkor több esetben a hazai szurkolók nemtetszésüket fejezték ki a bírók ténykedése miatt.

A harmadik harmad elején beszorult a Volán, ám a játékrész derekán iramot váltott, és az 54. percben sikerült egyenlíteni. Emberelőnyben a támadóharmadban elhozott buli után Hári ezúttal Alex Petan elé játszott, aki a rövid felső sarokba lőtt (3-3).

Korai volt az öröm, mert 59 másodperc múlva megint jött Lebler, és szerencsés gólt ütött laposan (3-4). A hajrában lehozta kapusát a Fehérvár, ám gólt kapott belőle, és így eldőlt a csata (3-5).

A párharc szombaton az osztrák csapat otthonában folytatódik.

Döntő, 2. mérkőzés

Hydro Fehérvár AV19-Red Bull Salzburg (osztrák) 3-5 (1-1, 1-2, 1-2)
gól: Hári (12., 23.), Petan (54.), illetve Brennan (19.), Schneider (25., 58.), Lebler (28., 55.)
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Salzburg javára.

The post Kétszer is vezetett, mégis kikapott a Volán hokicsapata first appeared on 24.hu.

Related posts

Pénzt kért a külföldi szülőktől az amúgy ingyenes oktatásért egy budapesti gimnázium igazgatója, örökre eltiltották az oktatástól

MO.CO.HU

178 milliót csaltak ki hamis számlákkal egy makói cégtől

MO.CO.HU

Hét autó karambolozott az Árpád hídon

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status