37.5 C
Budapest
May 29, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld MAGYARORSZÁG pdsz pedagógussztrájk pedagógussztrájk 2022 tanársztrájk

RTL: Sok a panasz a tanársztrájkra hivatkozva levont bérek miatt

Volt olyan tanár, akinek 50-60 ezer forinttal kevesebb fizetése érkezett április elején annak ellenére, hogy csupán pár órát sztrájkolt – mondta az RTL Híradónak Nagy Erzsébet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete ügyvivője. A szakszervezethez már nagyjából száz panasz érkezett a sztrájk miatt levont bérek ügyében. Azt mondja, ha kell, egyenként kérik számon a munkáltatókat az ügyben.

Egy héttel ezelőtt a szakszervezetek arról számoltak be, hogy több sztrájkoló pedagógus egészségbiztosítási jogviszonyát is szüneteltették a munkáltatók, annak ellenére, hogy a munkabeszüntetések esetüben is csak néhány órát tartottak.

Március 16-án kezdtek országos sztrájkba a pedagógusok – többek között a pedagógusbérek rendezéséért, és egészen április elsejéig tartottak a tiltakozó akciók. A pedagógus-szakszervezetek végül felfüggesztették a sztrájkot az új kormány felállásáig.

The post RTL: Sok a panasz a tanársztrájkra hivatkozva levont bérek miatt first appeared on 24.hu.

Related posts

Ezért látja a Facebook Messenger tetején azt a fura üzenetet

MO.CO.HU

A Tabán moziban vetítették volna a leszbikus szülőkről szóló filmet, de a szerzők szerint az utolsó pillanatban kivették a programból

MO.CO.HU

Gyurcsányozással reagált az EMMI a kórházbezárásos hírre

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status