37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁG Nagyvilág orosz-ukrán háború oroszország ukrajna volodimir zelenszkij

Kiszorították az oroszokat Kijev környékéről is, de a veszély nem múlt el

A hírt Hanna Maljar az ukrán védelmi miniszter helyettes közölte szombat este.  A bejelentés szerint a főváros körül mintegy harminc települést sikerült visszafoglalniuk az ukrán erőknek. Ukrán és nyugyati források szerint egyre valószínűbb, hogy  az oroszok Kelet-Ukrajnába csoportosítják át az erőiket.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videóüzenetében arra figyelmeztetett, hogy a visszavonuló orosz csapatok aknákat hagyhatnak hátra lakóházak, elhagyott felszerelések, sőt, akár holttestek közelében.

Az államfő szerint a visszavonulás nem jelenti azt, hogy enyhülne a háborús helyzet, mert a távolból továbbra is mérhetnek rakétacsapásokat az oroszok azokra a településekre, amelyeket most elhagytak. Kelet-Ukrajnában pedig heves harcokra lehet számítani. Az aknákkal kapcsolatos állítását független források nem erősítették meg.

A fővárostól északnyugatra lévő Bucsa településen tömegsírra bukkantak, amelyben 280 férfi holttestét találták meg,  közölték a helyi hatóságok. A vonatkozó jelentések szerint orosz katonák célirányosan végezték ki a férfiakat Bucsa településen.

Tarasz Bezerovec ukrán újságíró, politikai elemző a Twitteren azt írta: a 16 és 60 év közötti férfiakat megölték, több megkötözött holttesten fejlövés nyomaira bukkantak.

Az AFP helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy több mint húsz, civil ruhát viselő holttestet látott a város egyik utcáján. Az AP amerikai hírügynökség tudósítója arról számolt be, hogy ukrán katonák huzalok segítségével húzták be civilek holttesteit az utcákról, attól tartva, hogy a halottak közvetlen közelében aknák lehetnek. Helyiek szerint a távozó orosz katonák több polgári személyt megöltek a városban.

The post Kiszorították az oroszokat Kijev környékéről is, de a veszély nem múlt el first appeared on 24.hu.

Related posts

Hernádi Judit is feltűnik Makkosszálláson

MO.CO.HU

Együtt indultak életük kalandjára, miután rájöttek, hogy ugyanazzal a férfival járnak

MO.CO.HU

Szlávik János: Az oltatlanok fele meggyőzhetetlen

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status