14 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
birkózásbirkózó ebMAGYARORSZÁGSportvitek dáriusz

Élete első felnőtt versenyén Eb-bronzot nyert a magyar birkózó

A BHSE friss U23-as Eb-győztes nehézsúlyú sportolója pénteken első meccsét megnyerte, majd a negyeddöntőben kikapott, de legyőzője, a négyszeres világ- és immáron 11-szeres Európa-bajnok török Riza Kayaalp az elődöntőben is győzni tudott, így vigaszágra vitte őt, melyen szombat délelőtt a 2020-as Eb győztesét, a román Alin Alexuc Ciurariut győzte le, írja az MTI.

A harmadik helyért az azeri Beka Kandelakival kellett megküzdenie, aki egy nappal korábban óriási csatára késztette Kayaalpot. A meccs esélyese az azeri volt, az első másfél perc alapján nehéz lett volna megállapítani, melyikük a jobb birkózó, ugyanis békésen támasztották egymást a szőnyeg közepén. A bíróknak dönteniük kellett, ők Vitek Dáriuszt intették (0-1), lentről viszont Kandelaki hiába emelte meg, nem tudta bebillenteni, így minimális maradt a különbség.

A meccs képe a második szakasz elején alapjaiban változott meg, a magyarnak ekkor már sürgősebb volt, ezért nagy erőket mozgósított, egyértelműen hajtotta a visszaintés célja, a bírák pedig értékelték fáradozásait: az azerit büntették (1-1), ami már a magyarnak kedvezett. Lentről Vitek fejlefogásból igyekezett bebillenteni ellenfelét, ám nem járt sikerrel, Kandelaki nem billent be 90 fokig, a szőnyegbíró viszont azonnal jelezte, hogy szabálytalanságért inti az azerit, ami két pontot jelentett Viteknek (3-1).

A rivális edzője visszanézést kért, a felvételeken azonban jól látszott, hogy Kandelaki ráfogott Vitek lábára, ezért nem jött össze a magyar akciója. A nézők füttyszóval reagáltak a sportszerűtlenségre, a bírák pedig elutasították a challenge-et és újabb pontot írtak be a hazai versenyzőnek (4-1).

A hátránya tudatában nagy hajrába kezdett az azeri nehézsúlyú, egy perccel a vége előtt Viteknek újra le kellett hasalnia parterhelyzetbe, lentről viszont ismét kiválóan védekezett, Kandelaki pedig láthatóan megtört, az utolsó félpercben már lélektelenül ment csak előre a biztos vereség tudatában.

„Kívülről talán unalmasnak tűnhetett az összecsapás, de belülről mindig más. Finoman fogalmazva sem bántam, hogy ráfogott a lábamra. Ami nehéz volt, hogy balra szeret dobni, ezért végig fordított alapállásban kellett birkóznom, hogy stabilabb legyek, de kétszer így is majdnem berántott” – mondta az MTI-nek Vitek, aki hozzátette, ilyen fantasztikus közönség előtt még sosem birkózott, sé ez tényleg plusz erőt adott neki.

A felnőtt világversenyen újonc Vitek a magyar kötöttfogású csapat első érmét szerezte, összességében pedig a hatodik hazai dobogós lett. A szabadfogásúak közül kedden Muszukajev Iszmail megnyerte a 65 kilósok versenyét, míg a 97 kilogrammos Bajcajev Vlagyiszlav a dobogó második fokára állhatott fel, majd szerdán Ligeti Dániel harmadik lett nehézsúlyban (125 kg), ahogy csütörtökön Nagy Bernadett a 76 kilogrammban, pénteken pedig Dollák Tamara a női 57 kilósok versenyében.

Vasárnap, a kontinensviadal zárónapján Váncza István (67 kg) és Fritsch Róbert (72 kg) az aranyéremért lép szőnyegre, míg Torba Erik (60 kg), Lévai Tamás (82 kg) és Érsek Róbert (97 kg) a vigaszágon folytathatja szereplését.

A vigaszági mérkőzéseket 15, míg a helyosztókat 17 órától rendezik.

The post Élete első felnőtt versenyén Eb-bronzot nyert a magyar birkózó first appeared on 24.hu.

Related posts

Kim Kardashiannak sikerült mind a 4 gyerekét összeterelnie egy fotóra

MOCOHU

Az M1-es műsorvezető szerint jövőre a választáson biztosíthatjuk, hogy ne kerüljön olyan pártok kezébe a kormányzás, akik gyűlölnek mindent, ami magyar

MOCOHU

Vomberg Frigyes: A hiánygazdaságban egészségesebben ettünk, mint a mostani bőségben

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This