14 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
crew dragonelon muskMAGYARORSZÁGspacexstarshipTechűrűrutazás

Nem gyárt többet híres űrhajójából Elon Musk cége

Elon Musk vállalata, a SpaceX befejezi a Crew Dragon gyártását – írja a Reuters. A cég a forrásokat az újabb generációs űreszközök készítésére fordítja majd.

Eddig összesen négy Crew Dragon készült, az űrhajókat emberek szállítására hozták létre. A kapszulák korábban űrtörténelmet írtak, és nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy csökkenjen az Egyesült Államok orosz űripar iránti függősége.

A Crew Dragon gyártásának leállításával több erőforrás fog jutni a Starship fejlesztésére.

A vállalatnál úgy gondolják, hogy ez a rakétarendszer lesz az űrutazás jövője, az űreszköz többek között a Holdra és a Marsra juttathat majd asztronautákat.

Gwynne Shotwell, a SpaceX elnöke szerint egy utolsó kapszulát még elkészítenek, és további elemeket is fognak gyártani, hogy felújíthassák a már meglévő flottát. Mint hozzátette, a vállalat szükség esetén a későbbiekben is képes lesz újabb Crew Dragonokat létrehozni.

Joel KOWSKY / NASA / AFP

A SpaceX sikerének egyik kulcsa űreszközeinek újrahasznosíthatósága. Korábban is számítani lehetett rá, hogy nem fognak sok kapszulát készíteni, csak az volt a kérdés, hogy mikor állítják le a gyártást.

Az űrhajók 2020-as indulásuk óta öt alkalommal szállítottak NASA-küldetés vagy magánmisszió keretében embereket, de még számos útjuk lesz a Nemzetközi Űrállomáshoz. A kapszulákat minden egyes repülés után felújítják. Garrett Reisman, a NASA korábbi asztronautája és a cég tanácsadója szerint vannak életciklusbeli problémák, a SpaceX azonban rendkívül jó ezek azonosításában, illetve kezelésében.

The post Nem gyárt többet híres űrhajójából Elon Musk cége first appeared on 24.hu.

Related posts

„Ma a Dunába vetem magam” – egyre kínosabb ügyekbe keveredik Kurz kancellár

MOCOHU

Jövő héten jön a tél, havazással és napközbeni faggyal

MOCOHU

Müller Cecília: A céltalan nézelődést mellőzzük

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This