37.5 C
Budapest
May 23, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
crew dragon elon musk MAGYARORSZÁG spacex starship Tech űr űrutazás

Nem gyárt többet híres űrhajójából Elon Musk cége

Elon Musk vállalata, a SpaceX befejezi a Crew Dragon gyártását – írja a Reuters. A cég a forrásokat az újabb generációs űreszközök készítésére fordítja majd.

Eddig összesen négy Crew Dragon készült, az űrhajókat emberek szállítására hozták létre. A kapszulák korábban űrtörténelmet írtak, és nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy csökkenjen az Egyesült Államok orosz űripar iránti függősége.

A Crew Dragon gyártásának leállításával több erőforrás fog jutni a Starship fejlesztésére.

A vállalatnál úgy gondolják, hogy ez a rakétarendszer lesz az űrutazás jövője, az űreszköz többek között a Holdra és a Marsra juttathat majd asztronautákat.

Gwynne Shotwell, a SpaceX elnöke szerint egy utolsó kapszulát még elkészítenek, és további elemeket is fognak gyártani, hogy felújíthassák a már meglévő flottát. Mint hozzátette, a vállalat szükség esetén a későbbiekben is képes lesz újabb Crew Dragonokat létrehozni.

Joel KOWSKY / NASA / AFP

A SpaceX sikerének egyik kulcsa űreszközeinek újrahasznosíthatósága. Korábban is számítani lehetett rá, hogy nem fognak sok kapszulát készíteni, csak az volt a kérdés, hogy mikor állítják le a gyártást.

Az űrhajók 2020-as indulásuk óta öt alkalommal szállítottak NASA-küldetés vagy magánmisszió keretében embereket, de még számos útjuk lesz a Nemzetközi Űrállomáshoz. A kapszulákat minden egyes repülés után felújítják. Garrett Reisman, a NASA korábbi asztronautája és a cég tanácsadója szerint vannak életciklusbeli problémák, a SpaceX azonban rendkívül jó ezek azonosításában, illetve kezelésében.

The post Nem gyárt többet híres űrhajójából Elon Musk cége first appeared on 24.hu.

Related posts

Szerencsés vesztesként került Roland Garros-főtáblára a magyar teniszező

MO.CO.HU

Vajna Tímea mutatott egy videót a Wonder Woman 1984 forgatásáról

MO.CO.HU

Csak a baráti sajtó jutott be Orbán és Babis tájékoztatójára

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status