37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁG Nagyvilág orosz-ukrán háború oroszország ukrajna vlagyimir putyin volodomir zelenszkij

Pozitívan értékelte a keddi tárgyalásokat Zelenszkij, de óvva intett a túlzott bizakodástól

Pozitívnak nevezhetjük azokat a jeleket, amelyeket a tárgyalásokon kaptunk – értékelte Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a keddi isztambuli béketárgyalásokat éjszaka közzétett szokásos videóüzenetében.

De ezek a jelek nem hallgattatják el az orosz lövedékek robbanását

– tette hozzá.

Az ukrán elnök kifejtette, minden kockázattal tisztában vannak, és nem látnak okot arra, hogy megbízzanak egy olyan állam képviselőinek szavaiban, amely továbbra is a vesztüket kívánja. A CNN összefoglalójában az elnököt idézve az írják, a kihívások mértéke nem csökkent.

Az orosz hadsereg még mindig jelentős potenciállal rendelkezik, hogy támadásokat hajtson végre hazánk ellen. Rengeteg felszerelésük és jogfosztott emberük van, akiket a háború tüzébe küldhetnek

– fogalmazott.

Mint mondta, azon az alapon tekint az Oroszországi Föderáció képviselőivel folytatott tárgyalási folyamatról szóló jelentésekre, hogy az ellenség még mindig a területükön van, és folytatja az ukrán városok ágyúzását. „Mariupolt ostromolják. A rakéta- és légitámadások nem szűnnek meg” – figyelmeztetett a túlzott optimizmus veszélyeire.

Mint ismert, az orosz és az ukrán háborús felek képviselői kedden személyesen tárgyaltak Isztambulban. A  orosz védelmi minisztérium szintén ezen a napon jelentette be, hogy „drasztikusan csökkenti a katonai műveleteit” Ukrajna két frontján: Kijevben és Csernyihivben.

The post Pozitívan értékelte a keddi tárgyalásokat Zelenszkij, de óvva intett a túlzott bizakodástól first appeared on 24.hu.

Related posts

Ezek a legmenőbb dolgok egy okosotthonban 2021-ben

MO.CO.HU

Az ellenzék előválasztási etikai kódexet fogadott el

MO.CO.HU

Meghalt Szersén Gyula

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status