37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁG Nagyvilág orosz-ukrán háború oroszország ukrajna vlagyimir putyin volodomir zelenszkij

Már több ember hagyta el az otthonát Ukrajnában a háború miatt, mint ahányan Magyarországon élnek

Több mint 10 millió ukrán, köztük az ukrajnai gyerekek több mint fele hagyta el otthonát a háború kitörése óta – mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt kedden Joyce Msuya, az ENSZ humanitárius ügyeket kezelő helyettes vészhelyzeti koordinátora. Ezek közülük az emberek közül 6,5 millióan csak a lakóhelyüket hagyták el, 3,9 millióan pedig átlépték a szomszédos országok határait is – tette hozzá.

Msuya elmondta, az ENSZ-nek jelenleg több mint 1230 alkalmazottja dolgozik Ukrajna-szerte, több mint 100 humanitárius szervezetben.

Ukrajna valóságos humanitárius paradoxon: a szélsőséges erőszak mellett rendkívüli kedvességet, mélységes szolidaritást és a legszelídebb törődést látunk

– vázolta a helyzetet Msuya, ugyanakkor arra is kitér, hogy a humanitárius szervezetek aggodalmukat fejezták ki az emberkereskedelem, a szexuális erőszak valamint a kizsákmányolás egyéb formáinak kockázata miatt.

A szakember kitért arra, hogy az ENSZ-konvoj március 18-án érte el Szumit, és egyebek mellett 130 tonna egészségügyi felszerelést, vizet, készételeket és konzerveket szállított 35 000 embernek. Hétfőn egy második ENSZ-konvoj érkezett meg Harkivba, utóbbi élelmiszert és más, az Ukrajnai Vöröskereszt közreműködésével szétosztandó egyéb segélyszállítmányokat szállított.

Országszerte több mint 180 tonna egészségügyi felszerelést szállítottak ki, és még több mint 470 tonna van úton – tette hozzá.

The post Már több ember hagyta el az otthonát Ukrajnában a háború miatt, mint ahányan Magyarországon élnek first appeared on 24.hu.

Related posts

Florin Citu lesz Románia új miniszterelnöke

MO.CO.HU

Schumacher Vanda lesz a BeleValóVilág új műsorvezetője

MO.CO.HU

Átfogó vizsgálatok igazolják: az 5G nem veszélyes

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status