37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld benzinkút itm MAGYARORSZÁG támogatás

Így kaphatják meg a literenkénti 20 forintos hozzájárulást a kisbenzinkutak

A kormány egyszerűbb feltételekkel, hamarabb teszi elérhetővé az üzemanyag-töltő állomásoknak szánt támogatást. Az ellátásbiztonság garantálása érdekében a nyitva tartó benzinkutak előre, egy összegben kapják meg a literenkénti 20 forintos hozzájárulást, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel szerdán.

A vállalkozói szervezetekkel folytatott korábbi egyeztetések alapján a cégek literenként 20 forintos ellátásbiztonsági támogatást igényelhetnek

– írták. A mielőbbi kifizetések érdekében megszületett friss döntés szerint a támogatás alapját nem az idei, hanem a tavaly tavaszi havi üzemanyagforgalom 80 százaléka képezi. A március 1-jét követően megnyílt benzinkutaknál a támogatás alapja a múlt évi havi átlagos értékesítés 80 százalékának háromszorosa. A kifizetések így nem utólagos elszámolás szerint, hanem egy összegben, előre, akár már a jövő héttől érkezhetnek meg az üzemeltetőkhöz.

A támogatást igénylő benzinkutak vállalják, hogy folyamatosan nyitva tartanak, és változatlan létszámban foglalkoztatják tovább munkavállalóikat. Az intézkedés így az üzemanyagellátás biztonsága mellett a munkahelyek megvédését is garantálja

– hangsúlyozta az ITM. A benzinkutasok a kérelmet online formában nyújthatják be március 25-én, pénteken nyolc órától az IFKA erre a célra kialakított felületén. A támogatás folyósítására várhatóan a jövő héten megkezdődik.

Kapcsolódó
A Mol azt mondja, biztosítanak annyi üzemanyagot, amennyi a kutak üzemszerű működéséhez kell

Gyakorlatilag egyedüli nagykereskedőként szolgálják ki jelenleg a magyar piacot.

The post Így kaphatják meg a literenkénti 20 forintos hozzájárulást a kisbenzinkutak first appeared on 24.hu.

Related posts

Évekkel később is lehet nyoma a testvéri zaklatásnak

MO.CO.HU

A kézi-vb egyik beugró csapata újabb szenzációs győzelmet aratott

MO.CO.HU

Itt megnézheti, Magyarország hanyadik az oltási listán

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status