11.7 C
Budapest
April 23, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldberuházásMAGYARORSZÁGpakspaks 2

RTL: több, a paksi bővítésen dolgozó munkásnak felmondtak

A Roszatom egyik alvállalkozója több, a Paks 2 beruházáshoz tartozó építkezésen dolgozó munkavállalónak is felmondott a héten, számolt be róla Harangozó Tamás szocialista képviselő. Az RTL Híradónak több olyan munkás  is nyilatkozott, akiknek több havi bérükkel tartozik a cég.

Idén januártól kezdve nagyon sok ember nem kapott fizetést. Én perpillanat a februári és ezt a havi… Másfél hónapja nem kaptam egyáltalán fizetést

– fogalmazott egyikük.

A riport szerint márciusban két hét kényszerszabadságra küldték a dolgozókat, ám amikor visszatértek, közös megegyezéssel történő szerződésbontásról szóló okirattal várták őket. A dolgozók szerint többnyire külföldiek, keleti vendégmunkások voltak a cégnek, amelynek vezetői oroszok.

Harangozó Tamás szerint fennáll a gyanúja, hogy a cég egyszerűen be fog csődölni és nem is fogják megkapni a pénzt.

Én felszólítom a kormányt és személy szerint a paksi bővítésért felelős minisztert, Süli Jánost is, hogy azonnali hatállyal intézkedjen

– mondta.

Süli János hivatala a Roszatomhoz irányította az RTL Híradó stábját, mert ezen az építkezésen az orosz cég megbízásából folyik a munka. A Roszatom magyarországi képviselete elismerte, hogy vannak problémák. Úgy fogalmaztak:

bizonyos átmeneti, technikai jellegű nehézségek jelentkeztek, ám a projekt orosz fővállalkozója külön erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy segítse az alvállalkozóit.

The post RTL: több, a paksi bővítésen dolgozó munkásnak felmondtak first appeared on 24.hu.

Related posts

Felújítják a magyar-román környezetvédelmi vegyes bizottság működését

MOCOHU

Megtette az első lépést az olimpiai részvételhez a 17 éves magyar snowboardos

MOCOHU

Tarantino tényleg visszavonul a következő filmje után

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This