37.5 C
Budapest
May 29, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld beruházás MAGYARORSZÁG paks paks 2

RTL: több, a paksi bővítésen dolgozó munkásnak felmondtak

A Roszatom egyik alvállalkozója több, a Paks 2 beruházáshoz tartozó építkezésen dolgozó munkavállalónak is felmondott a héten, számolt be róla Harangozó Tamás szocialista képviselő. Az RTL Híradónak több olyan munkás  is nyilatkozott, akiknek több havi bérükkel tartozik a cég.

Idén januártól kezdve nagyon sok ember nem kapott fizetést. Én perpillanat a februári és ezt a havi… Másfél hónapja nem kaptam egyáltalán fizetést

– fogalmazott egyikük.

A riport szerint márciusban két hét kényszerszabadságra küldték a dolgozókat, ám amikor visszatértek, közös megegyezéssel történő szerződésbontásról szóló okirattal várták őket. A dolgozók szerint többnyire külföldiek, keleti vendégmunkások voltak a cégnek, amelynek vezetői oroszok.

Harangozó Tamás szerint fennáll a gyanúja, hogy a cég egyszerűen be fog csődölni és nem is fogják megkapni a pénzt.

Én felszólítom a kormányt és személy szerint a paksi bővítésért felelős minisztert, Süli Jánost is, hogy azonnali hatállyal intézkedjen

– mondta.

Süli János hivatala a Roszatomhoz irányította az RTL Híradó stábját, mert ezen az építkezésen az orosz cég megbízásából folyik a munka. A Roszatom magyarországi képviselete elismerte, hogy vannak problémák. Úgy fogalmaztak:

bizonyos átmeneti, technikai jellegű nehézségek jelentkeztek, ám a projekt orosz fővállalkozója külön erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy segítse az alvállalkozóit.

The post RTL: több, a paksi bővítésen dolgozó munkásnak felmondtak first appeared on 24.hu.

Related posts

Világhírű magyar tudósnőt vett feleségül Einstein legidősebb fia

MO.CO.HU

Novák Katalin: Kezdik felismerni a pártok vezetői, hogy számukra is veszteség a kilépésünk

MO.CO.HU

Felborult egy pótkocsis traktor, 31 migráns rejtőzött a szénában

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status