37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
birkózás lőrincz viktor MAGYARORSZÁG Sport

Visszavonul az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Viktor

Bejelentette visszavonulását Lőrincz Viktor, olimpiai ezüstérmes birkózó. A 31 éves sportoló, aki nemrég az U23-as válogatottal már edzőként vett részt a korosztályos Európa-bajnokságon, hivatalosan hétfő este a Sportrádió Hazafutás című műsorában közölte, hogy versenyzői karrierje befejeződött.

Lőrincz Viktor elmondta, a tokiói olimpián szerzett ezüstérmével elérte karrierje legnagyobb célját, az ötkarikás dobogót:

Ahogy lejöttem az olimpiai szőnyegről, a motiváció, ami kell ahhoz, hogy minden feláldozz a sikerért, a számomra megszűnt azáltal, hogy meglett az érmem, amit nagyon szerettem volna

– fűzte hozzá.

Lőrincz Viktor – aki karrierje során Európa-bajnoki címet, valamint világbajnoki ezüstöt és bronzot is nyert –, a kötöttfogásúak 87 kilogrammos súlycsoportban lett második a japán fővárosban, testvére, Tamás a 77 kilogrammosok között aranyérmet nyert.

Kapcsolódó
A Lőrincz testvérek válasza az elcsalt meccsre: arany és ezüst ugyanazon az olimpián

A 2016-os riói olimpia mindkettejükön mély sebet ejtett, de a lehető legcsattanósabb választ adták az akkor történtekre.

Karrierjének legnagyobb drámája volt a 2016-os riói olimpia, amelyen a dobogóért küzdött a végén, azonban elcsalták a mérkőzését a német Denis Kudla ellen. A történtek annyira megviselték a testvéreket, hogy Tamás majdnem visszavonult. Végül folytatták és mindketten érmet nyertek – Viktor ráadásul az ezüstig vezető úton Kudlát is legyőzte.

The post Visszavonul az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Viktor first appeared on 24.hu.

Related posts

A klinikai halálból hozták vissza a derítőbe eső két és fél éves gyermeket

MO.CO.HU

A potenciális vevők megnézték a lakást – bilincsbe verték őket

MO.CO.HU

Az egészségügyi dolgozók tiszteletére ad koncertet Plácido Domingo Győrben

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status