19.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-StílusMAGYARORSZÁGptytotec proktis

Rossz szokások, amelyek aranyér kialakulásához vezethetnek (x)

Az aranyeresség népbetegség lett, élete során négyből három ember kortól és nemtől függetlenül legalább egyszer megtapasztalja a betegség kellemetlen tüneteit.

Az aranyér a végbélnyílás nyálkahártyája alatt elhelyezkedő vénás fonat, az aranyeres csomók pedig a végbél és a végbélnyílás falában keletkező vénatágulatok, amelyek begyulladhatnak, vérezhetnek, megnagyobbodhatnak, és ilyenkor fájdalmassá is válnak. Az aranyér kialakulásában genetikai adottságok is szerepet játszhatnak, ám egészséges életmóddal sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük a kellemetlen betegség kialakulását.

  1. A túlsúly és az aranyér kialakulása összefügg, ezért is kell odafigyelnünk a helyes táplálkozásra. Ám nem elég csupán kevesebb kalóriát fogyasztanunk, az is nagyon fontos, hogy rostban gazdag élelmiszerek kerüljenek a tányérunkra. A rostok ugyanis elősegítik a normál bélműködést, így kevésbé alakulhat ki székrekedés, amely az aranyér előszobájának számít.
  2. Rohanó világunkban nem mindig egyszerű megoldanunk a rendszeres étkezést, és a rengeteg teendőnk miatt napközben még inni is gyakran elfelejtünk. Pedig a megfelelő folyadékbevitelre ugyancsak ügyelnünk kellene, hiszen a nagyobb mennyiségű folyadék megkönnyíti az emésztést és a bélmozgást, illetve lágyítja is a székletet.
  3. A mozgás jót tesz az egészségünknek, ám ha el akarjuk kerülni az aranyérbetegséget, akkor túl nehéz súlyok emelgetésével ne terheljük a szervezetünket. Bizonyos mozgásformák esetében fokozódik a hasűri nyomás, ez pedig elősegítheti az aranyér kialakulását. Az is előfordulhat, hogy nem az edzőteremben, hanem csupán a munkánk miatt vagy az otthoni lakberendezés során emelgetünk olyan nagy súlyokat, amelyek miatt kialakulhat a kellemetlen aranyeresség.
  4. A rossz vécézési szokások is okozhatnak aranyeret. A vécén ülve ne erőlködjünk, helyezzünk inkább egy sámlit a lábunk alá, mert ebben a guggoláshoz közeli pozitúrában könnyebb lehet a székletürítés. Lehetőleg mindig azonnal menjünk ki a vécére, amint az ingert érezzük, ne tartogassuk tehát a székletet. De az is fontos, hogy ne üldögéljünk túl hosszú ideig a vécén.
  5. A modern világban sokan végzünk ülőmunkát, például a számítógép előtt ücsörgünk egész nap, vagy autóban utazunk valahová. Csakhogy a túl sok ülőmunka is hozzájárulhat az aranyeres tünetek megjelenéséhez, mint ahogy a mozgásszegény életmód eleve fokozza az aranyeresség kialakulásának kockázatát.

Segíthet a Proktis-M

Ha tudjuk, hogy öröklött hajlamunk van az aranyérre, vagy az életmódváltás ellenére is jelentkeznek a betegség kellemetlen tünetei, hasznos segítségünkre lehet a Proktis-M kúp és Proktis-M plus kenőcs. A természetes összetevők, a hialuronsav és a gyógynövények enyhítik a tüneteket, csökkentik a gyulladást és segítik a szövetregenerációt. Nem kell orvossal felíratni, recept nélkül kapható a gyógyszertárban. Jó, ha mindig tartunk otthon a házi patikánkban Proktis- M készítményt, mert így amint megjelennek az első tünetek, hatékonyan léphetünk fel ellenük.

Phytotec

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

 

The post Rossz szokások, amelyek aranyér kialakulásához vezethetnek (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

Mosdóba menekült a kocsmában összevert férfi

MO.CO.HU

Hogy kívánjam meg, ha folyton idegesít?

MO.CO.HU

HÉV ütötte el az orosz tehetségkutatóban feltűnt fiatal énekest

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This