14.2 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
friss hírekMAGYARORSZÁGmárcius 13.Nagyvilágorosz-ukrán háborúoroszországpercről-percreukrajnavasárnapvolodimir zelenszkij

A csernobili dolgozók annyira kimerültek, hogy nem tudnak rendesen dolgozni

A csernobili atomerőmű munkatársai annyira kimerültek, fizikailag és mentálisan egyaránt, hogy nem tudják elvégezni a biztonsági berendezések karbantartását és javítását – közölte vasárnap a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) az ukrán szabályozó hatóság tájékoztatása alapján.

A NAÜ közlése szerint a 211 fős, műszaki személyzetből és őrből álló állomány február 24-e óta folyamatosan dolgozik, mert senki nem tudta leváltani őket. A szabályozó hatóságnak nincs közvetlen kommunikációja a személyzettel, de információkat kap a telephelyen kívüli atomerőmű-vezetéstől – írja a CNN a közlemény alapján.

Az ügynökség hozzátette, hogy készen állnak az azonnali cselekvésre, hogy segítséget nyújtsanak az ukrajnai nukleáris létesítmények biztonságos üzemeltetéséhez. Erről Rafael Mariano Grossi főigazgató múlt héten tárgyalt Dmitro Kuleba ukrán és Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel is.

The post A csernobili dolgozók annyira kimerültek, hogy nem tudnak rendesen dolgozni first appeared on 24.hu.

Related posts

Nyakon szúrta apját egy férfi Orosházán, a rendőrök rálőttek

MOCOHU

Amerika már 12 éveseket is olthat Pfizerrel

MOCOHU

Szürreális mozaik-vidámparkot állítunk ki a Velencei Biennálén

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This