37.5 C
Budapest
May 23, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
friss hírek MAGYARORSZÁG március 13. Nagyvilág orosz-ukrán háború oroszország percről-percre ukrajna vasárnap volodimir zelenszkij

A csernobili dolgozók annyira kimerültek, hogy nem tudnak rendesen dolgozni

A csernobili atomerőmű munkatársai annyira kimerültek, fizikailag és mentálisan egyaránt, hogy nem tudják elvégezni a biztonsági berendezések karbantartását és javítását – közölte vasárnap a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) az ukrán szabályozó hatóság tájékoztatása alapján.

A NAÜ közlése szerint a 211 fős, műszaki személyzetből és őrből álló állomány február 24-e óta folyamatosan dolgozik, mert senki nem tudta leváltani őket. A szabályozó hatóságnak nincs közvetlen kommunikációja a személyzettel, de információkat kap a telephelyen kívüli atomerőmű-vezetéstől – írja a CNN a közlemény alapján.

Az ügynökség hozzátette, hogy készen állnak az azonnali cselekvésre, hogy segítséget nyújtsanak az ukrajnai nukleáris létesítmények biztonságos üzemeltetéséhez. Erről Rafael Mariano Grossi főigazgató múlt héten tárgyalt Dmitro Kuleba ukrán és Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel is.

The post A csernobili dolgozók annyira kimerültek, hogy nem tudnak rendesen dolgozni first appeared on 24.hu.

Related posts

Itt vannak a hatos lottó nyerőszámai és nyereményei

MO.CO.HU

Lánczi András: Fidesz addig lesz, míg Orbán Viktor aktív

MO.CO.HU

Itt vannak az X-Faktor döntősei: indul az élő show

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status