13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kijevMAGYARORSZÁGmoszkvaNagyvilágorosz-ukrán háborúpercről-percrevlagyimir putyinvolodimir zelenszkij

CNN: A szankciók hetek alatt tönkre tehetik az orosz légiközlekedést

Néhány hét alatt tönkre mehet az orosz polgári repülés. A CNN elemzése szerint az csak kisebb probléma, hogy az orosz légitársaságokat elzárták a világ nagy részétől, az iparágnak hamarosan sokkal keményebb kihívásokkal kell majd szembesülnie.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió által bevezetett szankciók azt jelentik, hogy a világ két legnagyobb repülőgépgyártója, a Boeing és az Airbus nem szállít pótalkatrészeket és karbantartási támogatást sem nyújt az orosz gépekre. Ugyanez igaz a sugárhajtóművek gyártóira is. Az légitársaságok így heteken belül kifogyhatnak a szükséges alkatrészekből. A másik lehetőség, hogy az ajánlott cserék, javítások nélkül repülhetnek félretéve a biztonsági szempontokat.

Oroszország legnagyobb légitársaságát, az Aeroflotot elvágták a Sabre-től , amely a számítástechnikai gerincet biztosította a cégnek. Az orosz flotta közel 900 kereskedelmi repülőgépének mintegy 80 százalékát birtokló repülőgép-lízingcégeket pedig arra utasították, hogy március végéig vegyék vissza a gépeket. A Cirium légiforgalmi elemző cég adatai szerint ezeknek a bérelt repülőgépeknek a bejelentett értéke 13,3 milliárd dollár, bár a valós piaci érték jelenleg ennek a töredéke.

Egy éven belül Oroszországban megszűnik mindenféle életképes légitársaság

– mondta Richard Aboulafia, az AeroDynamic Advisory ügyvezető igazgatója a CNN-nek. Szerinte az orosz légiközlekedési ágazat hamarosan valahol a szigorúan szankcionált iráni és észak-koreai cégek között találhatja magát.

The post CNN: A szankciók hetek alatt tönkre tehetik az orosz légiközlekedést first appeared on 24.hu.

Related posts

Kigyulladt egy nagy adatközpont, számos weboldal és szolgáltatás leállt

MO.CO.HU

Gazdasági szankciókkal sújtja Mianmart az Egyesült Államok

MO.CO.HU

Ha fizetnének se tudnánk egy lépést tenni Lady Gaga magassarkújában

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This