37.5 C
Budapest
May 29, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kijev MAGYARORSZÁG moszkva Nagyvilág orosz-ukrán háború percről-percre vlagyimir putyin volodimir zelenszkij

CNN: A szankciók hetek alatt tönkre tehetik az orosz légiközlekedést

Néhány hét alatt tönkre mehet az orosz polgári repülés. A CNN elemzése szerint az csak kisebb probléma, hogy az orosz légitársaságokat elzárták a világ nagy részétől, az iparágnak hamarosan sokkal keményebb kihívásokkal kell majd szembesülnie.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió által bevezetett szankciók azt jelentik, hogy a világ két legnagyobb repülőgépgyártója, a Boeing és az Airbus nem szállít pótalkatrészeket és karbantartási támogatást sem nyújt az orosz gépekre. Ugyanez igaz a sugárhajtóművek gyártóira is. Az légitársaságok így heteken belül kifogyhatnak a szükséges alkatrészekből. A másik lehetőség, hogy az ajánlott cserék, javítások nélkül repülhetnek félretéve a biztonsági szempontokat.

Oroszország legnagyobb légitársaságát, az Aeroflotot elvágták a Sabre-től , amely a számítástechnikai gerincet biztosította a cégnek. Az orosz flotta közel 900 kereskedelmi repülőgépének mintegy 80 százalékát birtokló repülőgép-lízingcégeket pedig arra utasították, hogy március végéig vegyék vissza a gépeket. A Cirium légiforgalmi elemző cég adatai szerint ezeknek a bérelt repülőgépeknek a bejelentett értéke 13,3 milliárd dollár, bár a valós piaci érték jelenleg ennek a töredéke.

Egy éven belül Oroszországban megszűnik mindenféle életképes légitársaság

– mondta Richard Aboulafia, az AeroDynamic Advisory ügyvezető igazgatója a CNN-nek. Szerinte az orosz légiközlekedési ágazat hamarosan valahol a szigorúan szankcionált iráni és észak-koreai cégek között találhatja magát.

The post CNN: A szankciók hetek alatt tönkre tehetik az orosz légiközlekedést first appeared on 24.hu.

Related posts

Leégett és teljesen lakhatatlanná vált egy családi ház Pilisen

MO.CO.HU

A horvátországi földrengés után Magyarországon több a kárbejelentés, mint a horvátoknál

MO.CO.HU

Ennek a halnak 555 darab foga van

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status