13.2 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
háborúMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúoroszországukrajna

Novak: Oroszországnak joga van az Északi Áramlat-1 leállításához

Válaszként az Oroszországgal szemben az európai energiaválsággal kapcsolatban megfogalmazott alaptalan vádakra és az Északi Áramlat-2 gázvezeték elleni tilalmakra, Oroszországnak minden joga megvan arra, hogy embargót rendeljen el a teljesen feltöltött Északi Áramlat-1-en keresztüli gázszállítás leállítására –  jelentette ki Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes hétfőn újságíróknak.

Egyelőre azonban nem hozunk ilyen döntést. Senki sem profitálna belőle. Bár egyes európai politikusok az Oroszország elleni nyilatkozataikkal és vádaskodásaikkal ebbe az irányba terelnek bennünket

–  mondta Novak az MTI szerint.

A miniszterelnök-helyettes szerint Oroszországnak nincs köze a kőolaj és a földgáz világpiaci árának emelkedéséhez. Az árrobbanásért az európai politikusok felelőtlen nyilatkozatait tette felelőssé. Felhívta a figyelmet továbbá arra, hogy többen közülük az orosz kőolajtól és földgáztól történő megszabadulásra hívtak fel. Novak szerint európai tisztségviselők ismét Oroszországra próbálják hárítani saját energiapolitikájuk elmúlt évekbeli kudarcait.

Novak emellett emlékeztetett rá, hogy Oroszország biztosítja az európai országok gázfogyasztásának 40 százalékát, és mindig is megbízható partner volt, a Gazprom pedig maradéktalanul teljesíti a gázszállítással kapcsolatos szerződéses kötelezettségeit. Rámutatott, hogy ezen túlmenően az Ukrajnán át történő gázszállításokat napi 109 millió köbméterre növelték, amely körülbelül évi 40 milliárd köbméternek felel meg.

The post Novak: Oroszországnak joga van az Északi Áramlat-1 leállításához first appeared on 24.hu.

Related posts

ÉLVEZZE, HOGY MÁS VÉGZI EL A MUNKÁT ÖN HELYETT (X)

MOCOHU

A nap legfontosabb hírei – 2022.11.26.

MOCOHU

Dallos Bogi új klipjével gyakorlatilag megcsinálta Friderikusz öregítős műsorát

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This