10.9 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
foci kisokosMAGYARORSZÁGSport

Futballfogadás-kisokos kezdőknek 2022 (X)

Kezdők útmutatója a futballfogadásokhoz.

A futballfogadás az egyik legnépszerűbb sportfogadás Magyarországon, mellyel a fogadók figyelemre méltó 40 százaléka él, ezért létfontosságú, hogy Ön, a fogadó, ismerje a futballpiacok összes kulcsfontosságú jellemzőjét.
A mérkőzések magas száma segíti az ipar növekedését, valamint lehetővé teszi a sportfogadók számára, hogy számtalan piacra kössenek fogadást, melyhez rengeteg sportfogadási oldal kínál különleges ajánlatokat és versenyképes esélyeket.

Íme az Online sportfogadási útmutató, melyben végig vesszük azokat a pontokat, melyeket mindenképpen ismernie kell a futballfogadásokkal kapcsolatban, hogy átlásson a piacokat körülvevő zavaros ködön.

A sportfogadás rövid bemutatása
Az esélyeket vagy egy várható meccs kimenetelét (angolul: odds) a bukméker határozza meg, amely az adott eredmény tétje és nyereménye közötti arányt képviseli. Ezeket általában arányszámként (pl. 2/1), ám néha tizedes törtként (2,00) adják meg és Ön döntheti el, hogy melyiket szeretné használni. Például, ha egy esemény 2/1 (vagy 2,00) szorzóval rendelkezik, ez azt jelenti, hogy 1 feltett euróért 2 eurót nyerhet, ha jól tippeli meg az eredményt.

Hogyan működik a futballfogadás
Több száz labdarúgó-mérkőzés és piac áll rendelkezésre, amelyre a fogadóirodák minden héten különféle esélyeket kínálnak. A fociban több dologra is fogadhatunk, legyen szó a gólok számáról, játékosokról, szögletekről, a bemutatott piros és sárga lapokról, vagy akár az egyes gólszerzőkről.

Számos bukméker létezik, melyek különleges ajánlatokat és versenyképes esélyeket kínálnak, és megpróbálják a legjobb ár-érték arányú fogadást ajánlani a fogadóik számára. Miután az esemény kimenetelét megerősítették, és Ön győztes tétet tett meg, akkor kifizetik az eredeti tétet, plusz az esély (odds) alapján járó nyereményeket.

Különféle típusú fogadások léteznek, beleértve az ún. „akkumulátorokat”, ahol kombinálhatja a különböző választásait, ám minden tétnek nyernie kell ahhoz, hogy a teljes fogadás nyerő legyen. Ez a futballpiacok többségén elérhető.

Az alábbiakban sorra vesszük a labdarúgásban legnépszerűbb fogadási formákat.
A mérkőzés eredménye
Ez a futballfogadások legegyszerűbb formája, amelyben a mérkőzés eredményére fogadhatunk. Három különböző eredményre lehet fogadni, nevezetesen a hazai csapat győzelmére, a vendégcsapat győzelmére, avagy döntetlenre. Fontos megjegyezni, hogy a meccsfogadásokat a kilencvenedik perc után fizetik ki, tehát ha ebben a pillanatban az eredmény döntetlen, akkor a döntetlen fogadás lesz a nyertes, függetlenül attól, milyen eredménnyel zárul a meccs a hosszabbítás vagy a büntetők után.

Első/második félidő
Fogadhatunk az első és/vagy a második félidős eredményre, a hazai csapatra, a vendégcsapatra, vagy az egyik vagy akár mindkét félidő döntetlen eredményére is.

Ez a fajta tét inkább a tapasztaltabb labdarúgó-rajongóknak való, akik előzetes ismerettel rendelkeznek arról, hogy mely csapat vagy játékos indítja vagy zárja a mérkőzést erősen, vagy éppen gyengén. A kezdő felállások ismerete, valamint az, hogy a kulcsjátékosok hiányoznak-e sérülés vagy pihenés miatt, szintén előnyt jelenthet az ilyen típusú fogadásoknál.

Dupla esélyek
A mérkőzés három kimenetelének különböző kombinációira is fogadhatunk, hogy növeljük a győzelem esélyét. Ezek a kombinációk a következők:

Hazai csapat vagy döntetlen
Vendégcsapat vagy döntetlen
Hazai csapat vagy vendégcsapat
Ha bármelyik kombinációja nyer, akkor megkapja a nyereményét. Az odds alacsonyabb, mint ha csak egyetlen mérkőzés kimenetelére fogadna, mivel így nagyobb az esélye a győzelemre, de ez a fajta fogadás jól jöhet azoknak a fogadóknak, akik csökkenteni szeretnék a kockázati tényezőt.

Akkumulátorok
Az akkumulátorok a többszörös választást egy tétbe kombinálják, és a futballfogadások legnépszerűbb formái közé tartoznak. Ez azért van, mert kis tétre is nagy megtérülést ígérnek, mivel az egyes választások nyereménye automatikusan felkerül a következőre. Ennek nyilvánvaló kockázata, hogy minden fogadásnak nyernie kell ahhoz, hogy a fogadó megkapja a pénznyereményét.

Például, megadhat négy csapatot, amelyekről úgy gondolja, hogy nyerni fognak, és mindre egyenlő összegeket tesz fel. Ha a győztes csapatok mindegyikére 1 eurót tesz fel négy külön fogadásban, a teljes hozama 8-2 euró lesz minden sikeres fogadásért, beleértve a visszatérített tétet is.

Azonban, ha 1 eurót tesz fel az akkumulátorban a négy győztes csapatra, akkor az „A” csapat 2 eurós győzelme felkerül a „B” csapatra, amellyel a nyeremény 4 euróra duplázódik, amely ismét megduplázódik a „C” és „D” csapatok esetében, így a teljes nyereménye 16 euró lesz. Ha mind a négy csapatra 2/1 az odds, a nyeremény 81 euróra növekszik. Ez alapján könnyen belátható, hogy az akkumulátor miért olyan vonzó opció!

Hogyan találjuk meg a megfelelő értéket a futballfogadásoknál
Az első dolog, amire emlékezni kell, hogy soha nincsenek tuti fogadások a futballban! Annyi kutatást és tudást fektethet a játékba, amennyit csak szeretne, ám még akkor is lehetnek meglepetésszerű, sőt, sokkoló eredmények. Mindez persze hozzájárul a sport szépségéhez.

Éppen ezért nagyon óvatosan kell felhasználnunk tudásunkat a futball esetében, hogy eldöntsük, melyik játékra milyen tétet tegyünk fel. A kevésbé tapasztalt fogadók számára talán megfelelőbbek az egyszerűbb fogadások, mint például a mérkőzés eredményére vagy a gólszerző piacokra kötött fogadások, valamint azok, amelyek kisebb kockázatot rejtenek, mint például a döntetlen opció.

Mindig csakis azokra a piacokra, illetve azokra a bajnokságokra és csapatokra fogadjon, amelyeket ismer, ellenkező esetben fennáll a pénzpazarlás kockázata, mert nem lehet biztos a tét valós értékében. Rengeteg statisztika áll rendelkezésre ingyenes oldalakon, melyeket a fogadók megtekinthetnek, és segítenek abban, hogy jobban megértsék a bukmékerek által kínált különböző piacokat.

Például egy futballrajongó, aki minden héten nézi a Premier Ligát, jobban teszi, ha az ismert ligára fogad és nem egy másik, tetszőleges bajnokságra, amely a világ másik felén zajlik és kevésbé ismert a számára.

Összefoglaló
A futballfogadásoknak rengeteg piaca van, és számos különböző bukméker létezik, ami megkönnyíti dolgunkat, ha úgy döntünk, belevágunk. Rendkívül szórakoztató dolog a világon játszott több ezer futballjátékra fogadni, de csak addig, amíg ragaszkodunk az általunk jól ismert fogadásokhoz.

A megfelelő értékű fogadások kiválasztása a legjobb módja annak, hogy pénzt nyerjünk, és elkerüljük a veszteséggel járó csalódást.

A fogadásokkal még tovább növelheti a labdarúgás izgalmát, de sose feledje: a szerencsejátékhoz felelősségteljes magatartás szükséges!

The post Futballfogadás-kisokos kezdőknek 2022 (X) first appeared on 24.hu.

Related posts

Karácsony: Még az idén meglesz a céldátum, meddig maradnak a dízeles autók Budapesten

MOCOHU

Rosszul lett a buszmegállóban egy nyugdíjas, kirohant két férfi a kocsmából és újraélesztette

MOCOHU

50 milliárdért építik fel az új börtönt a magyar-román határ mellett

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This