13.2 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldháborúkövér lászlóMAGYARORSZÁGoroszországországgyűlésukrajna

Kövér László összehívta az Országgyűlést Ukrajna miatt – csütörtök este 8 órára

Csütörtök este nyolc órára hívta össze Kövér László az Országgyűlés ülését ellenzéki kezdeményezésre – derül ki a parlament honlapjára feltöltött napirendből és meghívóból. Az esetről beszámoló azonnali.hu azt írja, hogy a rendkívüli ülést az ellenzéki pártok közösen kezdeményezték azért, hogy az ukrán háborúról tárgyaljanak. Ráadásul az ellenzék azt szeretné, ha elfogadnának egy határozati javaslatot is.

Ebben többek között megállapítanék, hogy „az Országgyűlés megdöbbenéssel értesült arról, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én hajnalban elrendelte katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.

Szeretnék továbbá, hogy az Országgyűlés felszólítsa Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy határolódjon el az orosz katonai beavatkozástól.

Az ellenzék azt szeretné még, hogy

  • Az Országgyűlés felszólítsa a kormányt, hogy fejezze ki szolidaritását Ukrajnával, az ukrán néppel, mondja ki világosan, hogy Ukrajna határai sérthetetlenek.
  • Az Országgyűlés felszólítsa a kormányt, hogy maradéktalanul hajtsa végre a NATO és az Európai Unió Magyarország részvételével meghozott döntéseit a putyini Oroszország katonai agressziójával kapcsolatban.
  • Az Országgyűlés követelje a Paks2 beruházás engedélyezési eljárásának azonnali felfüggesztését, illetve az orosz érdekeket kiszolgáló Nemzetközi Beruházási Bank azonnali kiutasítását Magyarországról.
  • Az Országgyűlés felszólítja a kormányt, hogy fogadja be az esetlegesen határaira érkező kárpátaljai magyarokat és minden más ukrajnai menekültet. Érkezésükre, ellátásukra haladéktalanul fel kell készülni.

Kérdés persze, hogy ebben az időpontban hányan fognak elmenni az ülésre.

The post Kövér László összehívta az Országgyűlést Ukrajna miatt – csütörtök este 8 órára first appeared on 24.hu.

Related posts

Jake Gyllenhaalnak nagyon bejött Jennifer Aniston, amikor közös filmjüket forgatták

MOCOHU

Rétvári: Januárban emelkedik az orvosok, júliusban az ápolók bére

MOCOHU

„Lehetőséget ad arra, hogy ott megvalósítsa ezt a 830 milliós beruházást” – lehallgatták a vádlottak padján ülő egykori államtitkárt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This