37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
háború MAGYARORSZÁG Nagyvilág orosz-ukrán háború orosz-ukrán konfliktus oroszország ukrajna

Egy ’56-os veterán betelefonált a WNYC élő rádióműsorába, hogy elmagyarázza, hogyan kell Molotov-koktélt készíteni

Az orosz-ukrán háború második napján, miközben az orosz csapatok Kijev felé tartottak, a belügyminisztérium instrukciókat adott közzé, amelyben arra kérték az ukrán lakosságot, hogy készítsenek Molotov-koktélokat. Ennek híre hamar elérte a nemzetközi sajtót is, a New York-i WNYC nevű rádióban is téma volt az ukrán kormány elkeseredett lépése.

Az adást hallgatta egy Béla nevű öregúr is, aki 1956-ban maga is részt vett a magyarországi forradalomban. A férfi betelefonált a műsorba, hogy szóljon a világ vezetőihez, és hogy jó tanácsokkal lássa el az orosz csapatokkal szembe néző ukránokat. Az idős férfi arra kérte a Nyugat képviselőit, hogy azonnal küldjenek erősítést Ukrajnába, a katonai parancsnokokat külön kihagsúlyozta. Elmondása szerint azért, mert amikor ők harcoltak a szovjetek ellen, az ellenség tárgyalni hívta az ő parancsnokukat, hogy aztán elfogják és később kivégezzék, irányító nélkül hagyva a forradalmárokat.

Ezután rátért a Molotov-koktélokra, amit az utcai harcok egyik legfontosabb kellékének nevezett, majd azt is elmagyarázta, hogyan lehet a legpraktikusabban, akár otthoni eszközökből is elkészíteni őket.

The post Egy ’56-os veterán betelefonált a WNYC élő rádióműsorába, hogy elmagyarázza, hogyan kell Molotov-koktélt készíteni first appeared on 24.hu.

Related posts

Monológ: Rujder Vivien tudja, hogy ki az igazi

MO.CO.HU

Egyre veszélyesebbek lesznek a kullancsok a klímaváltozás miatt

MO.CO.HU

Végleges: elvette a bíróság Székelyföldtől a Békás-szorost

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status